Przerwania systemowe. |
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Przerwania systemowe.
Czy po wzbudzeniu ze sleep mode przerwania systemowe (system interrupts) zachowują się jak na ostatnim zrzucie - prawidłowo czy z czasem znów angażują zasoby procesora w postaci jego obciążenia a i co za tym idzie zwiększonego poboru energii i wydzielanego ciepła.
Cytat:Co już zrobiłem? Programem slim drivers skanowałem w poszukiwaniu sterowników, wyskoczyły sterowniki mniej ważne ale wszystkie zaaktualizowałem, problem nie ustąpił. Są sterowniki dedykowane ze strony supportu Toshiby to tych się trzymać. Nie stosuj szatańskich wynalazków dla leniwych. Potem wielu się dziwi, że to sterowniki referencyjne albo nie przeznaczone pod konkretny sprzęt powodowały spore opóźnienia, bsody itp. Te programy mają swoje repozytoria sterowników a skan polega na wyciągnięciu wszystkich identyfikatorów sprzętowych i przypisanie do konkretnego wzorca. Napiszę prosto z mostu - przyczyn może być sporo. Musisz je po kolei eliminować a to może potrwać trochę czasu. Mimo, że praktycznie cały czas jestem zalogowany dosyć często mnie nie ma. W weekend wyjeżdżam podładować akumulatory na parę dni i nie dam rady się tym zająć więc jakby co to przypomnij się pod koniec przyszłego tygodnia. Jeśli sam byś chciał zacząć to najprościej wpisz w google frazę Windows 7 system interrupts fix albo Windows 7 system interrupts high dpc. Niemniej przed grzebaniem i tym co napisałeś iż nie posiadasz nośnika nalegam na wykonanie nośników recovery (przywracania) dedykowaną aplikacją producenta TOSHIBA Recovery Media Creator http://forums.toshiba.com/t5/System-Reco...a-p/353090 W serwisie nie będą się szczypać i przywrócą fabryczną kopię i wtedy będą sprawdzać czy to był tylko problem systemowy czy coś grubszego. Samemu przywrócić ósemkę to też nie problem - w stosunku do wersji pl jest tak samo i łatwo to ogarnąć http://www.mytoshiba.com.au/support/items/faq/776 W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.07.2015 21:58 przez thermalfake.)
10.07.2015 21:42 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Przerwania systemowe. - rockeff - 09.07.2015, 12:51
RE: Przerwania systemowe. - LadyInBlue - 09.07.2015, 12:56
RE: Przerwania systemowe. - thermalfake - 09.07.2015, 14:03
RE: Przerwania systemowe. - rockeff - 09.07.2015, 15:20
RE: Przerwania systemowe. - LadyInBlue - 09.07.2015, 19:05
RE: Przerwania systemowe. - GamerPL - 09.07.2015, 19:06
RE: Przerwania systemowe. - rockeff - 09.07.2015, 19:38
RE: Przerwania systemowe. - thermalfake - 10.07.2015 21:42
RE: Przerwania systemowe. - rockeff - 13.07.2015, 10:03
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: rockeff Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 1 głosów. |