Przerwania systemowe. |
|
rockeff Nowy
Liczba postów: 4
|
Przerwania systemowe.
Witam, na wstępie chciałbym powiedzieć, że przeszukiwałem już nie jedno forum, starałem się według tamtych instrukcji rozwiązać mój problem ale na nic się to nie zdało. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale, jeśli nie to proszę o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego.
Zacznę od konfiguracji sprzętu: model laptopu: toshiba satellite L50-A-1EK Intel Core i5-4200M CPU 2.50GHz RAM 8gb GeForce GT 740M 2gb Windows 8.1 AVG antivirus free (może to potrzebne) Laptop liczy sobie już rok czasu i ostatnio wystąpił problem z przerwaniami systemowymi. Usługa ta pożera od 10 do 30% procesora. Najdziwniejsze jest to, gdy uruchomię komputer problem z usługą występuje. Jak komputer uśpię i na nowo uruchomię to problem "nie występuje" ale nadal podczas użytkowania widać wyraźne obciążenie procesora chodź by przy używaniu youtube (wychodzi to w lagach na dźwięku) czy też grając w grę np fifa 15 na niskich ustawieniach. screen wykonałem z poziomu pulpitu i tu przerywania wynoszą 22% zaraz wstawię screena z włączoną przeglądarką (na tym screenie pierwszym google chrome jest zminimalizowane) Tutaj natomiast okno google chrome jest otwarte i przerywania wynoszą "zaledwie" 8.5% jednak wartość ta ciągle skacze. Moje pytania są następujące. Co powoduje ten problem? Jak pozbyć się przerywań systemowych? Co już zrobiłem? Programem slim drivers skanowałem w poszukiwaniu sterowników, wyskoczyły sterowniki mniej ważne ale wszystkie zaaktualizowałem, problem nie ustąpił. Próbowałem na nowo zrobić reinstalacje sterów do karty dzwiękowej i graficznej ale niestety też bez powodzenia. Defragmentacje dysku robiłem. Skanowałem komputer programem malwarebytes anti-malware, AVG i adw cleaner żaden program nie wykrył wirusa. Jeśli potrzebne są jeszcze jakieś informację to proszę podać instrukcję jak je odnaleźć i je dostarczę, sam jestem zielony w tym temacie 09.07.2015 12:51 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Przerwania systemowe. - rockeff - 09.07.2015 12:51
RE: Przerwania systemowe. - LadyInBlue - 09.07.2015, 12:56
RE: Przerwania systemowe. - thermalfake - 09.07.2015, 14:03
RE: Przerwania systemowe. - rockeff - 09.07.2015, 15:20
RE: Przerwania systemowe. - LadyInBlue - 09.07.2015, 19:05
RE: Przerwania systemowe. - GamerPL - 09.07.2015, 19:06
RE: Przerwania systemowe. - rockeff - 09.07.2015, 19:38
RE: Przerwania systemowe. - thermalfake - 10.07.2015, 21:42
RE: Przerwania systemowe. - rockeff - 13.07.2015, 10:03
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: rockeff Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 1 głosów. |