[Rozwiązany] Przegrzewanie się komputera |
|
thermalfake Ostatni Mohikanin ![]()
Liczba postów: 13.580
|
![]() RE: Przegrzewanie się komputeraCytat:Myślę, że nie muszę zamieszczać specyfikacji - skoro znajduję się nizej w obrazkach. Powinno się to znaleźć od razu w pierwszym poście. Ja to czytałem od razu po publikacji a Ty dopiero w drugim i to po edycji dodałeś zrzut z HW Monitora. Staraj się naświetlać problem jak najdokładniej za pierwszym razem a nie my mamy się domyślać. Zgaduj zgadula Radeon 7800 Series to też może myć HD 7870 ![]() Jeśli chłodzenie jest brudne to wyczyścić dokładnie radiator i wentylatory. Nałożenie pasty tylko wyłącznie po gwarancji, chyba, że na to zezwalają zasady producenta - patrz karta gwarancyjna. Niecałe 80st to jeszcze nie powód do zmartwienia. Niemniej schowana obudowa i niedostatecznie wentylowana trochę wyciąga ten wynik. Ponadto karta karcie nie równa bo producenci stosują swoje autorskie rozwiązania dotyczące chłodzenia. Poobserwuj kiedy jest najchłodniej np wcześnie rano. Już wkrótce ma się ochłodzić więc sobie zobaczysz czy tylko to jest przyczyną. Skręć nieco msi afterburner'em obroty wentylatorów wg informacji w sieci dla tego modelu, przyłóż strumień powietrza do karty z odsłoniętego boku. ![]() W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 07.07.2015 16:26 |
![]() |
daniel13362 |
|