[Rozwiązany] Ciągłe BSOD zaraz po uruchomieniu systemu |
|
Rivalen Nowy
Liczba postów: 2
|
Ciągłe BSOD zaraz po uruchomieniu systemu
Witam
Męczę się z tym problemem już od dwóch miesięcy. Zaraz po uruchomieniu systemu dosłownie po kilku minutach wyskakuje BSOD i tyle. Restart i ponownie to samo i tak w kółko. Kilka tygodni temu poradziłem sobie z tym przywracając system. Uspokoiło się ... Postanowiłem odświeżyć system bo nie był reinstalowany od ponad 2 lat. Postawiłem świeży system i tak 2 tygodnie chodził bez problemu. Zdążyłem już zapomnieć o wspomnianych wyżej blue screenach aż tu nagle przyszedł dzień, w którym znowu wystąpiło to samo i tak w kółko. Doszedłem do tego po debuggerze, że jest odpowiedzialny za to usbhub.sys więc postanowiłem odinstalować wszystkie kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, zrestartowałem kompa, windows pobrał sobie sterowniki z windows update no i przez parę minut był spokój. Aż w końcu znowu to samo. Próba z przywracaniem systemu o kilka dni wstecz ( nic nie instalowałem przez ten czas ) i nagle się uspokoiło ale jak długo to potrwa ... nie wiem. Chciałbym w związku z tym poradzić sobie z tym problemem raz na zawsze i stąd prośba do Was o pomoc. Zauważyłem też, że po reinstalacji systemu, po uśpieniu notebooka i ponownym uruchomieniu nie działa tak jak by karta wifi, muszę ją restartować za pomocą "Rozwiązywania problemów" ponieważ normalne wyłączenie i włączenie karty nic nie daje... Sterowników najnowszych do karty wifi nie mogę zainstalować , próba instalacji nic nie daje , a jak już pójdzie to sterowniki zostają te same. To samo tyczy się aktualizacji chipsetu i wszystkiego co z nim związane. Automatyczne wykrywanie i instalacja sterowników Intel nie wykrywa w moim notebooku żadnych podzespołów chociaż chipset pochodzi od nich, karta wifi Intel 5100 AGN również no i usb także ... W związku z tym jestem zmuszony korzystać ze starych sterowników ze strony ASUS...Oni niestety nie kwapią się do aktualizacji Podrzucam minidump Minidump W razie jak by ktoś nie miał debuggera log z minidumpa w pliku tekstowym Minidump txt Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc 08.04.2015 16:25 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Ciągłe BSOD zaraz po uruchomieniu systemu - Rivalen - 08.04.2015 16:25
RE: Ciągłe BSOD zaraz po uruchomieniu systemu - thermalfake - 02.05.2015, 17:40
RE: Ciągłe BSOD zaraz po uruchomieniu systemu - Rivalen - 04.05.2015, 19:58
RE: Ciągłe BSOD zaraz po uruchomieniu systemu - thermalfake - 04.05.2015, 20:46
|