[Rozwiązany] Windows 7 home prem oa for asus - nie moge zrobić reinstalacji systemu |
|
ressiber Nowy
Liczba postów: 6
|
![]() RE: Windows 7 home prem oa for asus - nie moge zrobić reinstalacji systemu
Co do recovery to jak wspominałem nie było go od momentu zakupu, nie wiem z czyjej winy czy sprzedawcy czy producenta. Kupiłem nowy komputer i była tam partycja systemowa o rozmiarze 59 GB (jest tylko jedna partycja i jeden dysk) .
Przy tak małym dysku i windowsie 7 każdy 1 GB jest bezcenny. Więc wielkość dysku oraz obiekty jakie się na nim znajdują i ile miejsca zajmują pamiętam dobrze. Nie ma tam też na pewno katalogu około 20 GB z recovery jestem tego pewien. Kiedyś myślałem że recovery to ta różnica między dyskiem 64 GB a partycją 59 GB. Ale znajomy mi wytłumaczył skont bierze się ta różnica. Cytat:Wg strony Asusa powinna tam być partycja recovery, chyba, że ktoś wymieniał dysk / wyciął ją. Sprawdź co się dzieje, jak włączysz laptopa, a następnie kilka razy wciśniesz F9. Kiedy „kilka razy wciśniesz F9.” Pojawia się boot windows. Jest jedna opcja „Windows 7”. Po wybraniu tej opcji uruchamia się normalny windows. Cytat:Masz pożyczyć od kogoś czysty nośnik z Windows7 HP x64. Niestety nie mam od kogo pożyczyć oryginalnej płyty. Co do "AI Recovery Burner. " itd Próbowałem zrobić kopie przy pomocy "AI Recovery Burner.", utworzyć nośnik przy pomocy windows ale pokazują się komunikaty że nie odnaleziono kopi zapasowej albo mam włożyć nośnik z oryginalnym oprogramowaniem. Nigdy też nie widziałem żadnych komunikatów odnośnie że mam zrobić kopie zapasową. Przerabiałem w tym temacie wszystkie porady jakie znalazłem i żadna nie działa. Jedynie co jestem wstanie zrobić to stworzyć punkt przywracania windows. Ale to zapisuje wszystkie syfy jaki są w systemie. Jeżeli kupię nowego „Windows 7 home premium 64 bit pl” to zadziała mój klucz z „ Windows 7 home prem oa for asus” ? 07.12.2014 16:42 |
|