[Rozwiązany] Windows 7 home prem oa for asus - nie moge zrobić reinstalacji systemu |
|
thermalfake Ostatni Mohikanin ![]()
Liczba postów: 13.580
|
![]() RE: Windows 7 home prem oa for asus - nie moge zrobić reinstalacji systemu
Po kolei bo napisałeś to wszystko w sposób chaotyczny.
Dlaczego nie możesz używać preinstalowanego systemu który został przywrócony do ustawień fabrycznych. Czy on jest na innym dysku twardym ? Podesłałeś mi log który jest właśnie z tego systemu a nie żadnego zainstalowanego obrazu. Ponadto log nie pokaże nigdy całego numeru więc Twoje obawy są zupełnie bezpodstawne iż koś zakosi klucz produktu. Nie ma na to szans - wystarczyło przejrzeć chociażby początek i zobaczyć jaką część jego udostępnia. Pewnie nie wiesz ale klucz systemu który jest fabrycznie preinstalowany a to co jest na naklejce to dwa różne klucze. Pierwszy to klucz zbiorczy producenta laptopa tzw SLP (publicznie dostępne) do aktywacji lokalnej - drugi na certyfikacie COA jest kluczem do ewentualnej aktywacji czystego oem'a lub box'a. MS tak przykazał producentom w licencjach OEM (i bardzo dobrze) jako poświadczenie legalności oprogramowania. Jeżeli tego klucza nie potrafi zaakceptować to być może właśnie używasz tego pierwszego wyciągniętego klucza. Taki klucz w czystym obrazie nigdy nie zostanie zaakceptowany. Druga sprawa taka iż nie wiem dalej z jakiego kanału dystrybucji pochodzi obraz - log to wyjaśni. Zawsze przecież można puścić instalację bez wpisywania klucza w W7, to nie problem jak w w8. Jeden z obrazów możesz postawić np jako maszynę wirtualną w virtualboxie i zweryfikować co to jest oficjalnym narzędziem Microsoftu. Albo też jeśli to dwa różne dyski twarde zrobić migrację systemu już przywróconego na dysk ssd - AOMEI Partition Assistant Standard Edition. Ogólnie temacik w google "os to ssd migration", znajdziesz tego sporo. ![]() W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2014 21:40 przez thermalfake.)
06.12.2014 21:38 |
|