Uprzykrzające życie bluescreeny |
|
thermalfake Ostatni Mohikanin ![]()
Liczba postów: 13.580
|
![]() RE: Uprzykrzające życie bluescreeny(29.06.2014 12:02)Howard napisał(a): No... jeżeli ktoś z rangą "super ekspert" wymiękł przy moim problemie, to trudno będzie mi przywrócić komuter do pełnej sprawności. Ja już napisałem dlaczego tego typu błędy i w dodatku dość rzadkie pojawiły się. Bsody tutaj generowane są w trybie jądra a nie jak w większości przypadków w trybie użytkownika, są marginalne i trudne do zdiagnozowania. Za to powinien się zabrać ktoś kto na wylot zna architekturę systemów i ma bardzo spore doświadczenie. To nie może być typowa osoba która rozwiązuje problem przez stawianie systemu na czysto albo taka nie zna się na niczym i i przeważnie z obserwacji nawet nie wie jak skonfigurować symbole do win debuggera zabierając się za analizę. Dlatego podszedłem do sprawy uczciwie i profesjonalnie. Popytam znajomych z innych specjalistycznych for, wrzucę im te bsody niech spróbują je przeanalizować. Cytat:Ale... co to wszystko oznacza dla mnie, dla niewtajemniczonego użytkownika komputera? Na razie tyle żebyś poczekał. Napisałem abyś włączył debugowanie jądra w BCD. W międzyczasie wykonaj sobie nośniki przywracania na przyszłość aplikacją Toshiby o ile nie wyciąłeś folderu z recovery na partycji D. Dla pewności przydałby się pełny skan powierzchni antywirusem, malwarebytes antimalware ale z nośnika livecd nie uruchamiając swojego zaśmieconego systemu (dowolne distro linuxowe lub np hirens boot cd) Cytat:Przywróciłbym komputer do stanu fabrycznego, gdyby tylko moja kopia zapasowa nie została zjedzona przez tak zwane robactwo. I niestety Euro RTV/AGD nie dały płytki. Na jakim świecie żyjesz ? Dostałeś jedną kopię w postaci elektronicznej na dysku. To jest Twoją wolą aby wykonać sobie kopię nośnika przywracania przy pomocy oprogramowania jakie daje producent. Chyba, że masz jaja ze stali i uznasz iż nic się nie stanie. Sprzedawca nie ma żadnego obowiązku/przymusu dać kopię nośnika - sprzedaje pełnowartościowy produkt. Cytat:Memtest 86 jest płatny, a w sumie średnio mi się widzi płacić za jednokrotne użycie programika. Taniej by mi wyszło zrobić formata, niż miesięczny abonament opłacać. To drugie sprawdzę. Mea culpa jeden znak za mało, chodziło mi o memtest86+ i on jest rozpowszechniany na zasadach licencji freeware. http://www.memtest.org/ To jest jedno z darmowych narzędzi którym posługują się miliony ludzi na całym świecie. Na każdej płycie ratunkowej livecd jest ta obowiązkowa pozycja. ![]() W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2014 12:44 przez thermalfake.)
29.06.2014 12:42 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Uprzykrzające życie bluescreeny - Howard - 27.06.2014, 11:48
RE: Wiecznie uprzykrzające życie Bluescreeny - irocket - 27.06.2014, 11:53
RE: Wiecznie uprzykrzające życie Bluescreeny - Howard - 27.06.2014, 12:00
RE: Wiecznie uprzykrzające życie Bluescreeny - thermalfake - 28.06.2014, 21:50
RE: Uprzykrzające życie bluescreeny - Howard - 29.06.2014, 12:02
RE: Uprzykrzające życie bluescreeny - thermalfake - 29.06.2014 12:42
RE: Uprzykrzające życie bluescreeny - Howard - 06.07.2014, 17:56
|