[Rozwiązany] Problemy z laptopem po niepoprawnym wyłączeniu |
|
pjotrx Nowy
Liczba postów: 9
|
![]() RE: Problemy z laptopem po niepoprawnym wyłączeniu(13.05.2014 13:47)irocket napisał(a): Pobierz Hiren's Boot CD, uruchom MiniXP, tam masz narzędzia do diagnostyki dysku (np Victoria, HD Tune). Do backupu też są chyba aplikacje. Byłem właśnie między innymi w tym mini XP i chodzi o to, że nic z płyty Hiren's nie widzi dysku twardego mojego laptopa. Są tylko dyski B (ram), D (napęd CD/DVD) i X (mini XP). Tylko że jest to o tyle dziwne, że wczoraj udało mi się przekopiować za pomocą Ubuntu 96gb danych, a teraz wszystkie programy zachowują się tak, jakby tego dysku w ogóle w laptopie nie było, Ubuntu też. Przy czym Ubuntu nie widziało tego dysku jak miałem włączone je w wersji angielskiej, zmieniłem na polską, to się udało - teraz dysku nie ma na żadnej. Nie instalowałem tego systemu, był odpalony z płyty, dlatego to nie może być przyczyną że Hiren's nic nie widzi. Szczerze mówiąc - teraz to już zupełnie nie wiem o co chodzi, bo jakby padł dysk, to wczoraj bym się na niego nie dostał. Musiałem wyłączyć laptopa po skopiowaniu tych 96gb bo Ubuntu się zawiesiło, dlatego dzisiaj chciałem sprawę dokończyć, ale już się nie da. Tak czy inaczej, wczoraj jeszcze coś stykał, więc nie wiem zupełnie co się dzieje, czy to jest kwestia programowa czy już coś jest nie tak z samym dyskiem...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.05.2014 15:26 przez pjotrx.)
13.05.2014 15:21 |
|