Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Problemy z laptopem po niepoprawnym wyłączeniu

pjotrx
Nowy
Liczba postów: 9

Problemy z laptopem po niepoprawnym wyłączeniu

Cześć, mam problem z moim laptopem Acer Aspire, Windows 7 oczywiście. Wczoraj chciałem go wyłączyć, miał wtedy resztkę baterii, lecz wyłączał się nieco dłużej niż normalnie i w trakcie wyłączania się zgasł mu ekran - padła bateria, bo później jak go podpiąłem do zasilacza był zupełnie rozładowany. Dlatego wydaje mi się, że problemy jakie mam z laptopem wynikają z tego, że po prostu został źle wyłączony. Na czym polegają? Od momentu tego błędnego wyłączenia, gdy tylko chciałem go włączyć pojawiało mi się takie coś na ekranie:

Kod:
System windows napotkał problem podczas łączenia się z urządzeniem podłączonym do tego komputera.

Przyczyną tego błędu mogło być odłączenie wymiennego urządzenia magazynującego, takiego jak zewnetrzny dysk usb, gdy to urządzenie było używane, lub uszkodzenie sprzętu, takiego jak dysk twardy lub napęd cd rom. Upewnij sie że magazyn wymienny jest prawidłowo podłączony, a następnie ponownie uruchom komputer.

Jeżeli ten komunikat będzie nadal wyświetlany, skontaktuj się z producentem sprzętu.

Stan: 0xc00000e9
Informaje:  wystąpił nieoczekiwany błąd wejścia/ wyjścia.

Później miałem do wyboru uruchomienie systemu w trybie awaryjnym albo normalnie, wszystko kończyło się powrotem do tej strony o błędzie. Dzisiaj z kolei nic przy nim nie robiąc, udało mi się go włączyć. Wiadomo, pierwsze co chciałem zrobić to uratować co ważniejsze dane, więc chciałem skopiować jakieś tam foldery z pulpitu, ale skopiowanie pliku 50mb na pendrive to dla systemu zbyt duże wyzwanie. Później wszystko się zupełnie zawiesza, nawet menedżer zadań, generalnie nie da się na nim totalnie pracować. Czy jest jakaś możliwość podjęcia naprawy systemu tak żebym dał radę skopiować dane a później po prostu spróbować przywrócić laptopa do ustawień fabrycznych? Słyszałem coś o naprawianiu systemu z płyty CD, tyle że jak to w laptopie - mam system na ukrytej partycji. Z góry dzięki za wszelką pomoc, bo totalnie nie wiem co mam z tym zrobić...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.04.2014 10:11 przez pjotrx.)

15.04.2014 10:08

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Problemy z laptopem po niepoprawnym wyłączeniu - pjotrx - 15.04.2014 10:08