Komputer resetuje się podczas rozruchu+blue screen. |
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Komputer resetuje się podczas rozruchu+blue screen.Cytat:OK to było tak wyłączyłem komputer w niedziele kiedy jeszcze działał.I po chwili do mojego pokoju wszedł mój brat 2 letni.I kliknął przycisk od włączenia komputera więc ja szybko go przycisnąłem żeby się wyłączyć i tak 3 razy zrobił i ja też.A w pon kiedy wróciłem ze szkoły już się nie włączał. Wypinaj kabel zasilający z zasilacza, dwulatek nie jest jeszcze aż tak sprytny. Ogólnie brutalne odłączanie zasilania guzikiem kiedy sprzęt wstaje nie jest wskazane, szczególnie dla dysków których głowica już odczytuje dane z talerzy (nie jest zaparkowana). Niemniej bardziej mógłby narobić szkód jeśli system zacząłby się już ładować a to przecież nie następuje od razu tylko po zakończeniu procedury POST. Cytat:Proszę bardzo oto link:http://www54.zippyshare.com/v/55467449/file.html Będę przeglądał to dam znać. Cytat:A doradzicie bo chce ulepszyć tego kompa napiszcie co ulepszyć i ile to kosztuje żeby działały takie gry jak np.Call of Duty Black Ops , Fifa 14 itd... To jest już zabytek. Maszynkę można na chwilę obecną potraktować jako maszynę do pisania, przeglądania internetu, oglądania filmów. Ale już do grania zupełnie nie w nowsze gry. To jest technologia sprzed jak się nie mylę 8 lat. Procesor jednordzeniowy na podstawce AM2. O ile płyta po aktualizacji bios pozwoli to można tam wsadzić coś lepszego na tym samym sockecie. Za serię AMD ATHLON 64 X2 od oznaczenia 5000 wzwyż do 6000 ludzie się zbytnio cenią od 130-200zł i wyżej co moim zdaniem jest bezsensowne. Grafika wydajnościowo ledwo zipie (być może jest to integra na płycie), nie wiadomo jaki dysk i jaki zasilacz (podstawa). Za sensowną używaną grafikę trzeba wyłożyć w granicach 200zł. Zasilacz jest także do weryfikacji - ile ma lat (data produkcji), producent jak i jego faktyczny stan czyli trzymanie napięć pod obciążeniem. Dysk twardy powinien przejść diagnostykę i wtedy dopiero trzeba podjąć decyzję czy będzie zostawiony czy wymiana ze względu na zły stan czy coś innego. Do tego trzeba dołożyć jeszcze minimum jedną kość 1GB RAM DDR2. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 21.03.2014 19:50 |
|