Wątek zamknięty

Windows powolny start, logi do sprawdzenia

Jareq41
Nowy
Liczba postów: 6

Windows powolny start, logi do sprawdzenia

Witam,

Moim problemem jest wolne uruchamianie się sytemu Windows na laptopie, trwa na oko 2-3 minuty. Problem ten powstał około roku temu, po zainstalowaniu programu antywirusowego G Data, który dostałem razem z lapkiem. System stał się "mulasty", odinstalowanie programu i wyczyszczenie rejestru niestety nic nie pomogło. Z czasem było co raz gorzej, aczkolwiek przywykłem.

Natomiast w ostatnich dniach zauważyłem że trwa to znacznie dłużej, dlatego postanowiłem zająć się zdiagnozowaniem co może być przyczyną. Z moich oględzin systemu wynika, że przy autostarcie nie ma żadnych zbędnych procesów, żadnych wirusów (aczkolwiek o tym dalej), wg raportu system jest stabilny. W podglądzie zdarzeń nagminnie pojawia się błąd ze źródła WMI ( jest na to jakiś fix z MS) oraz WHEA Logger (który ze względu na opis trochę mnie niepokoi). Jednak czarę goryczy przelał problem z Firefoxem, który w związku z problemem z jakimś skryptem nie chce mi pracować, nawet po reinstalacji.

Mam pewne podejrzenie, że przyczyną tych kłopotów może być wirus, którego zlikwidowałem oczywiście, aczkolwiek mógł napsuć w rejestrze. Dlatego odpaliłem OTL i wykonałem skan. Moja prośba jest taka, by ktoś pomógł mi odczytać logi z OTL-a , ponieważ nie mam na tyle wystarczającej wiedzy by samemu prawidłowo to przeanalizować, i nie chciał bym gorzej spaprać systemu. Oczywiście jest możliwość przeinstalowania systemu, aczkolwiek bez walki się nie poddam.

Z góry dziękuję za odpowiedź, niżej załączam logi.

Log OTL

Log Extras

EDIT: Konfiguracja sprzętowa:

Laptop Lenovo B580
Procesor: Intel Core i3 2,2GHz
Pamięć 4 GB
Karta graficzna Nvidia 610M
Dysk od Western Digital 500GB
(jeśli będzie trzeba coś więcej to proszę o info)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2014 21:04 przez Jareq41.)

06.03.2014 19:02

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Windows powolny start, logi do sprawdzenia - Jareq41 - 06.03.2014 19:02