Wątek zamknięty

Wywala internet na wszystkich urządzeniach

5pirit
Wdrażany
Liczba postów: 10

Wywala internet na wszystkich urządzeniach

Pomóżcie mi zaoszczędzić 5tyś Polskich Zlotych bo niby tyle wynosi kara za wyrzucanie elektroniki na śmietnik, a potencjalnym kandydatem do tego jest mój router D-Link.

A tak na poważnie wychodzę z siebie, próbując wyszukać problem rozłączania dostępu do routera.

Sprzęt to D-LINK DIR-635 a do niego podłączone są urządzenia typu: laptop Lenovo G580 na W7, komputer stacjonarny na W7 oraz telewizor Samsung. Laptop śmiga na WiFi a stacjonarka i TV podłączone są kablem.

Oczywiście do routera podłączony jest też modem z sieci kablowej, z której mam internet.

I teraz sprawa wygląda w ten sposób, że podłączając wszystko naraz do routera dość często potrafi wywalić te wszystkie urządzenia i jedynym sposobem na to jest odłączenie go od zasilania na chwilę, lecz po ponownym podłączeniu znowu lubi wszystko wywalić. Nie jest to regułą, bo czasami wszystko potrafi pośmigać z tydzień czasu a czasami z 2-3 razy na dzień muszę restartować.

Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

Dodam tylko, że do routera wgrywałem najnowszy dostępny soft i nie przyniosło to pozytywnych efektów, a włosów na głowie coraz mniej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.01.2014 22:33 przez 5pirit.)

03.01.2014 22:32

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Wywala internet na wszystkich urządzeniach - 5pirit - 03.01.2014 22:32