[Rozwiązany] Z dziwnych przyczyn mój komputer wariuje |
|
thermalfake Ostatni Mohikanin ![]()
Liczba postów: 13.580
|
![]() RE: Z dziwnych przyczyn mój komputer wariuje
Koleś, nie trawię ludzi z podejściem roszczeniowym którzy chcą się ślizgać na czyjejś dupie za free. Nie pasuje to zadzwoń sobie po serwis na miejsce i wymagaj. Przyjmij do wiadomości, że jezeli piszesz na forach to jesteś gościem i możesz jedynie prosić o pomoc a nie stroić fochy. My nie mamy tu obowiązku siedzieć non stop i co najważniejsze rozwiązywać problemy wszystkich na odległość.
Więc albo zachowujesz się jak kulturalny człowiek albo dalej jak dzieciak ale już nie pod tym adresem. Już nie mówiąc o znaczeniu słowa "olany". Nikt nie zajął się problemem ? Nikt nie odpisywał w wątku ? Kazałem dać -> process explorer - procesy przesortowane po kolumnie zużycia cpu malejąco. Ty wrzuciłeś zrzut z zupełnie innej kolumny. Po co mi informacje o wielkości pamięci jakie zżerają poszczególne procesy. Poza tym na zrzucie widać, że system jest niemal w zupełnym stanie bezczynności (idle system process ma 98%) więc procesor nie pracuje i jest to nic nie warty zrzut. Ty masz pokazać wtedy kiedy jego obciążenie wynosi ten zakres o którym pisałeś. I jeszcze jedna uwaga - guzik "Odpisz" służy do cytowania innych już odpowiedzi i odpisywania na nie pisania postu. Edit: irocket wyraźnie napisał co masz dołączyć Pokaż zrzuty z Konfiguracji systemu (start -> uruchom -> msconfig) z zakładki Usługi (po zaznaczeniu Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft) i z zakładki Uruchamianie (z rozwiniętym na ~25% szerokości Element startowy i ~75% Polecenie (producent na razie można zwęzić do minimum). Jest jedna a gdzie druga ? Na zrzucie ewidentnie zainstalowany jest pakiet GData internet security czyli antywirus plus zapora. Ode mnie jest jeszcze są takie pytania: - zainstalowałeś SP1 lub jest zintegrowany z systemem ? - system jest legalny a nie nie pobrany z torrentów ? - zainstalowałeś poprawki ? - jaką wersję sterownika graficznego zainstalowałeś ? ![]() W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.10.2013 19:50 przez thermalfake.)
26.10.2013 19:30 |
![]() |
Sourish |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: Sourish Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 2 głosów. |