Ogólne problemy z Windows 7 |
|
NEQROX Nowy
Liczba postów: 8
|
Ogólne problemy z Windows 7
Witam, trochę poczytałem ale stwierdziłem, że napiszę temat w sumie nazwałem ogólnie bo będę tu pisał o problemach które mnie zaczynają zastanawiać, o ile temat nie poleci w śmietnik.
Więc na początek zagadnienie o pamięć, wiem coś gdzieś o tym czytałem ale nie znalazłem nic ciekawego po za tym, że powyłączać z auto-startu zbędne programy, tak też zrobiłem. Niestety nie dało mi to spokoju ponieważ po uruchomieniu kompa niby nie trwa to wiele ale jak już pojawi się pulpit to jeszcze około minuty grzebie po dysku a procesor sięga 70-80% po czym przestaje i proc spada na 0 do 3% , choć i tak przy ruszaniu myszką potrafi fiknąć do 18% takie chwilowe skoki .. dziwne . Gdy już się ustatkuje procesor na te powiedzmy 3% i dysk się uspokoi to ram-u zajmuje od 700 do 800 MB to chyba sporo i zaczyna się uciążliwa praca z kompem bo ma chwilowe zwisy , jak uruchomię opere to zdarza się często, że widzę "brak odpowiedzi" chwilę muszę poczekać aż załapie . Zdarzyło się też, że nie miałem wiele otwartych aplikacji może opera, gg i pamięć poszła do 93%, proc chyba też miał na full bo cały system się zatrzymał, musiałem ręcznie wyłączyć bo to trwało bardzo długo, na razie drugiej takiej maksymalnej zadyszki nie dostał . Póki co tyle, może ktoś napisze jeśli to normalne zachowanie, że Seven tak ma cóż pogodzę się, ale będę musiał poważnie się zastanowić czy zakupić 7 po upływie wersji enterprise. Na koniec dodam: Proc Intel Dual CPU 2.00 GHz Ram 1GB (nie jest dużo ram-u ale jak ktoś uruchamiał na nie całym 512...) Jeszcze pytanie czy gdybym zrobił format a później chciał zainstalować ponownie wersję enterprise to będzie to możliwe ? i pozostanie tyle dni co jest teraz czy nie ma takiej możliwości i lepiej nie formatować ? Dzięki za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.01.2010 11:54 przez NEQROX.)
02.01.2010 10:47 |
|