Odpowiedz

Problem z siecią LAN pomiędzy 3 systemami: 7 HP, 7 Prof i Vista

Kaman
Nowy
Liczba postów: 3
Bug 

Problem z siecią LAN pomiędzy 3 systemami: 7 HP, 7 Prof i Vista

Witam Panow/anie

Mam problem z ustawieniem prawidlowo sieci lan i udostepnianiem folderow na 3 komputerach:

Dodam ze nie chce robic tego metoda sieci domowej ktora jest nowoscia dla win7

Zalezy mi na tym, aby pcet glowny Win 7 home premium udostepnial tylko jeden katalog/dysk ktory juz utworzylem zmapowany - pozostalym pcetom czyli Win 7 profesional, Vista,

a pcety Win 7 profesional, Vista pozwalaly mi na laczenie sie np. z dyskiem C lub katalogiem Uzytkownika systemu

Wykonalem takie zabiegi:

W Komputerze glownym Win 7 home premium ustawilem katalog jako dysk G zmapowany dla pceta z Win 7 profesional, Vista

i widza go w sieci ladnie pcety Win 7 profesional, Vista, jednak po wybraniu tego katalogu.dysku glown z Win 7 home premium tylko raz udalo mi sie zalogowac na niego ale danymi USERA z ograniczonymi prawami ;/, a nie Administratora ;/

pozniej, gdy udostepnilem w pcecie Win 7 profesional i Vista katalagi to za chiny nie moge sie polaczyc juz z ani jednego komputera ;/ na inne bo pyta i haslo do sieci ktore nie dziala z zadnego konta ;/

oczywiscie wpisujac login: uzytkownika komputera i haslo adekwatne do logowania sie na danym systemie np. Vista

dodam ze nie tworzylem zadnej sieci typu ad hoc komputer-komputer i mysle ze to moze byc glowna przyczyna Zadowolony, ale wole sie upewnic, gdyz udalo mi sie dostac do komputera glownego i jego zasobow z konta Uzytownika z Visty

inne pytania
------------
1. grupy robocze mam takie same
2. komputery sa podpisane loginami np. Adam-Komputer (pierwsze litery z duzej wpisuje A...-K... a Vista potrafi pokazac sciezke
\\Adam-komputer\G i juz gupieje ;/

3. Czy musza, byc stworzeni uzytkownicy na kazdym systemie, pcecie aby siec trybila czy bez problemow prawa administratora systemu dzialaja co do laczenia sie z zasobami komputerow?

4. czy moge dysk ktory dziala na USB seagate udostpenic innym komputera metoda mapowania dysku?
podobnie jak tu robilem http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9L3xpw8qo8g[/video]]link do video

5. Systemy znaczenie co do bitow przy sieci lan? kompy maja Vista 32bit , win7 pro 64, win7 home 64bit

dzieki z wszelka pomoc
Notatka została dodana 19.09.2013 17:44. Ostatnia edycja dokonana 19.09.2013 17:44 przez LadyInBlue:

Zasady pisowni na naszym forum określa: Regulamin - §2 Treści na forum pkt.7

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2013 14:23 przez Kaman.)

19.09.2013 14:13

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Problem z siecią LAN pomiędzy 3 systemami: 7 HP, 7 Prof i Vista - Kaman - 19.09.2013 14:13