Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Spadek wydajności w Windows 7: co polecacie - format, naprawa?

wojciechh
Nowy
Liczba postów: 4

Spadek wydajności w Windows 7: co polecacie - format, naprawa?

Witam.
Mój problem wygląda następująco. Dostałem laptopa z Niemiec Medion Akoya w tam tym roku, więc cały Win był po niemiecku. Spolszczenie można było zainstalować tylko przy wersji Ultimate, niestety miałem Home Premium, w związku z tym zrobiłem format i zainstalowałem z kolegi płyty Win 7 Home Premium ale od DELL'a, ale teraz nie mam dostępu do tej płyty i do żadnej innej z Win7. Mam partycję Recovery, ale jest to partycja prawdopodobnie jeszcze z niemieckiej wersji, ponieważ od tam tego czasu jej nie ruszałem. Zauważyłem spadek wydajności systemu w porównaniu do tuż po formacie i instalacji tego systemu czyli od tam tego roku. Przeczytałem trochę postów na temat napraw i formatowania i spotkałem się ze zdaniem, że format przy Win 7 to naprawdę ostateczność, choć wiem że format bardzo usprawnia prace. Czytanie różnych tematów odnośnie mojego 'problemu' nie daje mi w pełni konkretnej odpowiedzi na pytanie "co by było najlepsze by usprawnić prace komputera". W związku z tym chciałbym się dowiedzieć, co zrobić by usprawnić system format, naprawa? Nie ukrywam, że chciałbym pozbyć się wszystkiego co zbędne. Jeśli naprawa to w jaki sposób ją wykonać, jeśli format to przy pomocy PenDrive, dysku Recovery czy może innego sposobu ją wykonać.
Czekam na odpowiedź. Z góry dziękuję i proszę o pomoc.

P.S. pierwszy temat na forum więc przepraszam za to co zrobiłem źle Uśmiechnięty

17.08.2013 10:23

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Spadek wydajności w Windows 7: co polecacie - format, naprawa? - wojciechh - 17.08.2013 10:23