Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu |
|
peciaq VIP ![]()
Liczba postów: 5.100
|
![]() RE: Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu
Leciałem po kolei zgodnie z chronologią twojej odpowiedzi. Wygląda to tak:
WHEA Logger - zaktualizowałem wszystkie nieaktualne sterowniki (były to tylko grafika i audio); BIOS jest aktualny - temperatury podzespołów widocznie na screenie poniżej ![]() - wiatraczek śmiga bez zarzutu, dla upewnienia zdjąłem go i zamontowałem ponownie - nie bawiłem się w żadne OC swojego procesora, więc ta opcja odpada w ogóle - wiatraczek na zasilaczu również chodzi normalnie, niedawno go również demontowałem i smarowałem Service Control Manager Tutaj nie bardzo wiem co robić, grzebać nic nie grzebałem, a pod linkiem który podałeś jest tam jedno rozwiązanie, żeby w services.msc uruchomić usługę, ale u mnie to już pada w tym momencie, bo ona jest uruchomiona cały czas i sobie chodzi, a żadnego błędu innego niż zapis w dzienniku zdarzeń związanego z tym nigdy nie widziałem na oczy. Pytanie czy to jest mi w ogóle potrzebne? Bo jeśli nie, to najchętniej to wyłączę i będzie spokój. Sterowniki pobieram ręcznie ze strony producenta. Application error Tutaj chodziło o SubEdita, którego ogólnie już się pozbyłem, więc i błąd taki nie powinien mieć miejsca. Planowałem osobny wątek dotyczący właśnie SubEdita jak uporam się już z tym, może wtedy do tego wrócimy, co? Póki co SubEdita nie mam w ogóle w systemie. .NET Runtime CraftBoard to taki program który służy do pokazywania wyniku w grach internetowych podczas streamowania (czasem streamuję mecze z haxball.com i wtedy mi się to przydaje), myślę że tutaj wywalenie go i przeinstalowanie pomoże, zaraz to zrobię i zobaczymy... Tak, usunąłem przypadkiem jakiś plik konfiguracyjny (bo tego programu się nie instaluje, pobierasz i działa) i dlatego przestał działać, teraz powinno być OK. I najważniejsze... (02.06.2013 10:11)thermalfake napisał(a): Ze podglądu zdarzeń systemowych proszę jeszcze w taki sam sposób wyeksportować logi dla Dzienniki systemu Windows -> Aplikacja. Odnośnie błędu Więc tak: folderu $$PendingFiles ani żadnego polskiego odpowiednika w C: nie mam albo nie widzę (a ślepy nie jestem). Komenda sfc /scannow wykonana, logi w linku poniżej: http://www.speedyshare.com/v6mpy/SFC-CBS-pliki.rar Jednak główny nacisk tam jest położony na ten folder PendingFiles i na to żeby był pusty, a ja nie mogę go znaleźć nawet, dlatego proszę o dalsze wskazówki. Aha, i jeszcze dziennik zdarzeń Aplikacja: http://www.speedyshare.com/pQyTX/zdarzen...ikacja.rar Niestety zapisałem wszystkie, bo gdy chciałem pozaznaczać od tego dnia do tego, to było ich za dużo, a śpieszyłem się z edycją posta, ale chyba sobie poradzisz z odnalezieniem najnowszych. Dodatkowo mamy mały przełom w sprawie, udało się włączyć Windows Media Player w funkcjach systemu. Niestety powyższy problem wciąż występuje w przypadku Windows Media Center. ![]()
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.06.2013 13:19 przez peciaq.)
02.06.2013 12:47 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu - peciaq - 31.05.2013, 18:58
RE: Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu - Nostromo - 31.05.2013, 21:34
RE: Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu - thermalfake - 31.05.2013, 21:50
RE: Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu - peciaq - 01.06.2013, 17:15
RE: Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu - thermalfake - 02.06.2013, 10:11
RE: Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu - peciaq - 02.06.2013 12:47
RE: Błąd przy próbie włączenia niektórych funkcji systemu - Nostromo - 02.06.2013, 15:34
|