Co myślicie o Windows 7? |
|
PanParowka Wdrażany
Liczba postów: 34
|
![]() RE: Co myślicie o Windows 7?(08.12.2009 23:03)waldorm napisał(a): Po 1 1) Jeśli kiedyś mama Ci kupi samochód z kierownicą po prawej stronie to też nie będziesz protestował? Przyzwyczaisz się ? Czy jak ktoś pluję Cie na ulicy to mówisz, że deszcz pada? 2) System powinien być w pełni konfigurowalny, każdy element powinno dawać się przenosić , czy też usuwać. Jeśli taki nie jest znaczy, że programiści MS nie mają do ciebie szacunku. Z oglądaniem filmów divix nie zauważyłem problemów. Ze sterownikami też nie miałem problemów. Reasumując , czego oczekuję od systemu operacyjnego: Szybkości: Windows 7 - spełnia moje oczekiwania. Niezawodności: Windows 7 - spełnia moje oczekiwania, wyraźna poprawa w stosunku do zawodnego XP. Przemyślanych rozwiązań i możliwości dostosowywania systemu do własnych potrzeb: Tu niestety wielki zawód, programiści z MS nie dali nam w pełni konfigurowalnego systemu, wiele przydatnych opcji jak "klasyczny menu start" itp. zostało całkowicie usuniętych, niektórych ikon nie da się usunąć bez szukania turiali w internecie. Mojej negatywnej opinii w tym aspekcie nie poprawi nawet kilka fajnych rozwiązań jak możliwość zmiany kolejności uruchomionych programów na pasku zadań, czy też bardziej intuicyjne zachowanie otwartych okien..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2009 09:24 przez PanParowka.)
09.12.2009 08:42 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: Arek0402 Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 4 głosów. |