Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje? |
|
marrek40 Nowy
Liczba postów: 4
|
RE: Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje?
Możesz prościej, bo ja jestem praktycznie cimny jak tabaka, w rogu.
1.Na jakim etapie ma być mi potrzebny hirens boot cd oraz online scaner Eseta? 2. Znasz jakiś wiarygodny link do tego hirens boot, po sciągnieciu jak się go tworzy, zapisuje, to ma być na cd butowalnej? Jak się to robi? 3. Czy to wszystko ma służyć do przeskanowania kompa po reinstalce z recovery, czy do próby znalezienia sposobu, na naprawienie błędów na dysku i wyeliminowania konieczności odzyskiwania systemu z recovery? 4. W sumie nie wiem, czy to wina jakichś luk w systemie, po tym jak chciałem zmieniać błędnie Comodo Firewalla z 32 bitowego na 64 bitowy, bez odinstalowania tego 32 bitowego najpierw oraz, jak po przywróceniu systemu i pojaieniu się internetu w IE, wyciąłem co można z kompa programaem Ad remover i Smart Uninstaller, czy wina wiusów itp szkodliwego dziadostwa. Skanowałem komp dr webem i malwarebyres antimalware i oba pokazywały jako pliko szpiegujące linki z netu do stron aptek internetowych (9szt) oraz 1 typu "rouge" dot sexu z You Tube, a także dowloader i program nim scięgnięty ze słeewm Send do przesyłania dowolnej wielkości plików. Tamte linki pominąłem, a tego dowloadera i programik postrzegane jako wirus, czy trojan-usunąłem. Komp chodzi , jak chodził, Raczej to spustoszenie w systemie po moich zmaganiach związanych z Comodo. 5. Ponadto znalazłem na swoim kompie aktualizacje w sumie 3 szt. (jedna z 10.10.2012-KB2661254) i 2 szt. z 2011 r. (KB-2603229 i 2533552), które zdaje się Ty przedstawiłeś na takim zestawieniu aktualizacjji, z zaznaczonymi na czerwono-niebezpiecznymi (w kontekście dyskusji na temat aktualizacji Windows 7) i to zamierzam usunąć, zobaczyć jaki efekt. Potem zamierzam uzyć programu Complete Internet Repair i robić krok, po kroku próbę, czy coś się zmieni z siecią. 6. Jak to wszystko nie przyniesie rezultatu i o ile Ty mie czegoś nie podpowiesz , bedę zmuszony zrobić recovery. Proszę o uwagi, dziękując za dotychczasowe. Możesz prościej, bo ja jestem praktycznie ciemny jak tabaka, w rogu. 1.Na jakim etapie ma być mi potrzebny hirens boot cd oraz online scaner Eseta? 2. Znasz jakiś wiarygodny link do tego hirens boot, po ściągnieciu jak się go tworzy, zapisuje, to ma być na cd butowalnej? Jak się to robi? 3. Czy to wszystko ma służyć do przeskanowania kompa po reinstalce z recovery, czy do próby znalezienia sposobu, na naprawienie błędów na dysku i wyeliminowania konieczności odzyskiwania systemu z recovery? 4. W sumie nie wiem, czy to wina jakichś luk w systemie, po tym jak chciałem zmieniać błędnie Comodo Firewalla z 32 bitowego na 64 bitowy, bez odinstalowania tego 32 bitowego najpierw oraz, jak po przywróceniu systemu i pojaieniu się internetu w IE, wyciąłem co można z kompa programaem Ad remover i Smart Uninstaller, czy wina wiusów itp szkodliwego dziadostwa. Skanowałem komp dr webem i malwarebyres antimalware i oba pokazywały jako pliki szpiegujące linki z netu do stron aptek internetowych (9szt) oraz 1 typu "rouge" dot sexu z You Tube, a także dowloader i program nim scięgnięty ze słeewm Send do przesyłania dowolnej wielkości plików. Tamte linki pominąłem, a tego dowloadera i programik postrzegane jako wirus, czy trojan-usunąłem. Komp chodzi , jak chodził, Raczej to spustoszenie w systemie po moich zmaganiach związanych z Comodo. 5. Ponadto znalazłem na swoim kompie aktualizacje w sumie 3 szt. (jedna z 10.10.2012-KB2661254) i 2 szt. z 2011 r. (KB-2603229 i 2533552), które zdaje się Ty przedstawiłeś na takim zestawieniu aktualizacjji, z zaznaczonymi na czerwono-niebezpiecznymi (w kontekście dyskusji na temat aktualizacji Windows 7) i to zamierzam usunąć, zobaczyć jaki efekt. Potem zamierzam uzyć programu Complete Internet Repair i robić krok, po kroku próbę, czy coś się zmieni z siecią. 6. Jak to wszystko nie przyniesie rezultatu i o ile Ty mie czegoś nie podpowiesz , bedę zmuszony zrobić recovery. Proszę o uwagi, dziękując za dotychczasowe.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.11.2012 22:59 przez marrek40.)
03.11.2012 22:54 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje? - marrek40 - 01.11.2012, 21:29
RE: Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje? - thermalfake - 01.11.2012, 22:06
RE: Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje? - marrek40 - 02.11.2012, 12:11
RE: Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje? - thermalfake - 02.11.2012, 13:38
RE: Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje? - marrek40 - 03.11.2012, 12:45
RE: Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje? - thermalfake - 03.11.2012, 19:10
RE: Przywrócenie ustawień fabrycznych formatuje partycje? - marrek40 - 03.11.2012 22:54
|