Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Problem z wysoką temperaturą i wydajnością

Rafalque
Wdrażany
Liczba postów: 20
Lightbulb 

Problem z wysoką temperaturą i wydajnością

Witam.
Może zacznę od klasyfikacji komputera i systemu:
Laptop HP Pavilion dv6
Grafika: ATI(AMD) Mobility Radeon 5650 HD
Procesor: Intel Core i7 720 qm - 1,60 GHz
RAM: 4 G
System: Windows 7 Home (32 bit)

Kiedy pewnego razu włączyłem komputer zauważyłem, że pewne programy nie działają poprawnie, okazało się że mam wirusa. Oczywiście przeskanowałem komputer w serwisie (ponieważ padł mi antywirus) oraz użyłem programu ComboFix. Wykryto mi robaka i w dodatku usunęło mi program EndProcess.exe od HP. Niewiele to dało więc postanowiłem zreinstalować system używając partycji Recovery. Niestety przez nieznany błąd reinstalacja zawieszała się gdzieś przy ok 75%. Także poprosiłem aby w serwisie zreinstalowano system z ich płytki, zrobili to, jednak zmienili mi z systemu 64. bitowego na 32.

Wszystkie programy zainstalowałem itd. lecz od jakiegoś czasu zauważyłem, że po dłuższym czasie grania w gry (Assassin's Creed) oraz używania internetu komputer strasznie się nagrzewa oraz roście zużycie procesora (do 100%), i wszystko strasznie zacina (płynność grafiki w grach i filmach jakby "skacze" i w dźwięku słychać irytujące "pykania"), zużycie RAM'u jest jednak cały czas stabilne. Może jest to wina zanieczyszczonego układu chłodzenia, ponieważ zacząłem używać podkładki chłodzącej pod laptopy.

A co do usuniętego programu EndProcess.exe dowiedziałem się że usunięto go przez "nadwrażliwość" antywirusa Avast!, którym skanowałem system i programy. Program EndProcess.exe mieścił się w folderze C:\HP\Bin i oznaczono go jako Win32:KillApp-W[PUP] - virus, Czytałem o nim trochę i ludzie na forumach twierdzą że jest potrzebny do przywracania systemu, jednak nie jestem co do tego pewien, także dołączam link, gdzie można pobrać ten program i go sprawdzić ( gwarantuję, że jest w 100%. pewny- sam używałem) . http://www.mediafire.com/?oiq8bh5x4b8hpbq.

Proszę o pomoc, ponieważ jest to dosyć irytujący problem i potrzebuję do tego doświadczonych informatyków.
Z góry dziekuję

01.11.2012 18:56

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Problem z wysoką temperaturą i wydajnością - Rafalque - 01.11.2012 18:56