Co myślicie o Windows 7? |
|
r123x Wdrażany
Liczba postów: 14
|
![]() RE: Co myślicie o Windows 7?
Niczym sobie nie zaprzeczam. Chce mieć system, jak i sprzęt na którym zagram we wszystko, a nie tylko w to, co najnowsze odstawiając to, co się lubiło wcześniej do szuflady.
Co do Adobe, to mnie nie rozśmieszaj, jakie to ma wymagania systemowe ? Do pracy z JPG, czy innymi śmiesznymi formacikami wystarczy każdy system, bo ja osobiście nie zauważyłem żadnego problemu, że nie można. Problem jest taki, że Microsoft myśli, że ludzie kupują komputery z ich oprogramowaniem do pracy w biurze, oczywiście to także, ale jakby ich myślenie jest jedno torowe, na ich oprogramowaniu nie da się pogodzić tego, co stare z nowym, oczywiście chodzi o gry. Windows 7 również będzie się wieszał, jak każdy inny system, jeżeli nie zrobi się formacika, było tak z... każdym systemem, z tego co ja pamiętam z doświadczenia. Windows 7, to nie jakiś mocarz, który ci się nie zawiesi. Do Xboxa360 po prostu nie mam zaufania i nie pogram sobie na nim w gry przeznaczone dla myszki, więc odstawmy go na bok. :) Co do moich wymagań, to nie potrzebuje na komputerze biurowych programów, nie pracuje w biurze, nawet Excela nie potrzebuje. Komputer, jak i jego oprogramowanie, to dla mnie narzędzie rozrywki, już o tym pisałem. Ma służyć do filmów, muzyki i gier. Z grami jest najgorzej. Wiadomo gry robione są z myślą o określonym systemie, żeby uruchomić je na innym, musi być kompatybilność. A jak wygląda kompatybilność Windows 7 z 95 ? Żadna ? XP miał bardzo dobrą kompatybilność, dlatego zastanawiam się nad nim. Problem jest w XP, że nowsze gry będą na Windows 7 prawdopodobnie, a nie chce z nowszych rezygnować. Rozumiesz już mój problem ? Dla mnie windows ma być uniwersalny, nie tylko dla biur i robienia wykresów, bo to możesz na każdym windowsie. Jak pisałem mam do wyboru Windows 7 i XP Home, nie wiem co wybrać, bo z W7 może tak być, że nie pogram w nic starszego, bo to już chyba nowe pokolenie Windowsa, a starsze gry nie były robione dla Niego, zatem mam dylemat.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2009 12:51 przez r123x.)
05.12.2009 12:49 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: Arek0402 Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 4 głosów. |