Odpowiedz

Problemy z Radeonem - ciąg dalszy

thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.580

RE: Problemy z Radeonem - ciąg dalszy

Na razie zrobił bym tak:
- postawił raz jeszcze system;
- zainstalował komplet sterowników z tym, że sterownik grafiki pobrałbym ze strony producenta o ile wydaje;
- zainstalowałbym SP1 jeśli nie ma i komplet poprawek;
- zainstalowanie programu antywirusowego;
- na końcu zrobiłbym kopię zapasową za pomocą systemowego narzędzia albo zrobiłbym kopię całej partycji systemowej np CloneZilla czy czymś podobnym, żeby mieć bazę w razie czego i nie musieć stawiać milion razy.

Potem zainstalowałbym jedną, dwie gry i zaczął grać. Później dopiero zainstalować nowszego flasha.

Ogólnie w tym wątku nie przedstawiłeś niczego konkretnego, skąd mam wiedzieć co jest w tym systemie zainstalowane, wersje sterowników. U Ciebie problemem może być wpływ innego sterownika lub oprogramowania pracującego w tle, inne nieprzewidziane zachowanie systemu, nieoryginalne kopie gier, używanie programów do wirtualizacji napędów typu Daemon Tools itp.

Cytat:Poprzednio miałem podobnie ze starą kartą graficzną ( GTX 260 ), która rzekomo się spaliła - tak powiedziano mi w sklepie.

Mogło tak być. Z tym, że jeśli ja miałbym testować to najpierw sprawdziłbym stabilność zasilacza a dopiero potem brałbym się za grafikę.

Cytat:System stawiałem już kilkukrotnie od nowa i dalej to samo, czy może to być wina innego podzespołu?

Szansa fifty-fifty. Mogłeś stawiać ciągle system w tej samej konfiguracji więc nie było 100% pewności, że coś jest nie tak z oprogramowaniem.

Jaka płyta główna i zasilacz. Był robiony update biosu ?

Cytat:W sklepie powiedziano mi, że płyta główna PCI 2.0 nie będzie się gryzła z kartą graficzną Radeon HD7850 z wejściem PCI 3.0, czy oby na pewno?

Jest kompatybilna wstecz z szyną PCI-E. Wydajność będzie na maksymalnym poziomie bo karty na pci 3.0 jeszcze przez długi czas nie wykorzystają potencjału 2.0 Ot co można bardziej zasilić grafikę z tego portu (max dla 2.0 jest 75W więc słabsze karty nie potrzebują osobnego zasilania).

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.10.2012 20:36 przez thermalfake.)

05.10.2012 20:35

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Problemy z Radeonem - ciąg dalszy - thermalfake - 05.10.2012 20:35