Poszukiwanie źródła problemu |
|
thermalfake Ostatni Mohikanin ![]()
Liczba postów: 13.580
|
![]() RE: Poszukiwanie źródła problemu(28.08.2012 11:27)Narwa napisał(a): problem już jest przez dłuższy czas, myślałem że to wina systemu ale myliłem się Wnioskuję, ze system był już stawiany na nowo ? Cytat:Sprawdzałem już dysk, 0 błędów. Czym sprawdzane ? Sam skan powierzchni ? Szybki test powierzchni jest nie miarodajny. Cytat:Ram przy pierwszym testowaniu też w memteście nic nie wykazał. Jak długo był wykonywany ? Będzie wiele rzeczy do sprawdzenia: - dokładna konfiguracja sprzętowa - zamieścić mi tu plik nfo z systemowego msinfo64.exe lub np raport ze Speccy - wygenerować raport html z Belarc Advisor - chodzi mi o to abym wiedział jakie dokładnie oprogramowanie masz zainstalowane oraz w jakich wersjach i jakie poprawki - zrobić zrzuty w wszystkich zakładek CPU-Z - udostępnić logi systemowe do analizy c:\Windows\System32\winevt\Logs\system.evtx c:\Windows\System32\winevt\Logs\Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance%4Operational.evtx - wykonać porządną diagnostykę dysku i podesłać screeny z programu victoria (pakiet hirensa - http://www.hirensbootcd.org) - puścić na kilka godzin memtest86 (najlepiej na noc) - uruchomić na godzinkę - dwie Orthosa/OCCP do testowania stabilności podzespołów - uruchomić na godzinkę Furmark;a - http://windows7forum.pl/testowanie-kart-...da-13438-t - uruchomić HW Monitor do monitorowania temperatur i pokazać screen przy działających obu powyżej programach po ok godzinie - uruchomić program LatencyMon, najlepiej kiedy wszystko zaczyna się lekko dławić i po ok no minucie zrobić zrzut z zakładki Drivers sortując kolumnę Highest Execution malejąco - sprawdza lagi wywołane przez sterowniki - jeśli pojawiały się jakieś bsody to z lokalizacji c:\windows\minidump spakować wszelkie pliki dmp i je podesłać - wygenerować raport diagnostyczny systemu html wpisując do cmd perfmon /report - skorzystać z porad zawartych na stronie http://www.***/WindowsVista/1787,Windows-Vista-Reliability-and-Performance.aspx i ewentualne wyniki przedstawić tutaj - zapisać stan pracy systemu na krótko przed dławieniem się, puścić sobie odtwarzanie w tle - program Process Monitor i zapisać zdarzenia do pliku pml (tak po jednej dwóch minutach) ![]() W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 28.08.2012 23:42 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Poszukiwanie źródła problemu - Narwa - 28.08.2012, 11:27
RE: Poszukiwanie źródła problemu - fourup - 28.08.2012, 18:54
RE: Poszukiwanie źródła problemu - Narwa - 28.08.2012, 19:55
RE: Poszukiwanie źródła problemu - thermalfake - 28.08.2012 23:42
RE: Poszukiwanie źródła problemu - Narwa - 29.08.2012, 08:50
RE: Poszukiwanie źródła problemu - Narwa - 29.08.2012, 21:54
RE: Poszukiwanie źródła problemu - thermalfake - 02.09.2012, 18:59
RE: Poszukiwanie źródła problemu - Narwa - 26.09.2012, 20:30
RE: Poszukiwanie źródła problemu - thermalfake - 27.09.2012, 17:22
|