Wątek zamknięty

Problem z... no właśnie, z czym? Padnięty dysk, płyta główna, czy może zasilacz?

peciaq
VIP

Liczba postów: 5.100
Lightbulb 

Problem z... no właśnie, z czym? Padnięty dysk, płyta główna, czy może zasilacz?

Dziś rozłożyłem kompa mojej mamy żeby go odkurzyć. Po złożeniu komputer nie uruchamia się. Wyczułem słuchem, że nie chodził dysk. W ogóle nie pracował, tak jakby nie docierało do niego zasilanie. Wiatrak na CPU się kręcił. Pojechałem więc co prędzej do znajomego po zapasowy dysk.
Wróciłem do domu, podłączam wszystko... dalej to samo! Dysk nawet nie pracuje (sprawny na 100%, 3h wcześniej działał w innym kompie). Co ciekawe, po podłączeniu tymi samymi przewodami DVD-ROMu, sprzęt działa. Kieszeń się otwiera, dioda się świeci.

Podczas próby uruchomienia przy podłączonym którymkolwiek z dysków, nie pokazuje mi się nawet strona startowa BIOS. Dioda na płycie głównej się świeci.

W czym może być problem? Ja już nie mam pomysłu, proszę o pomoc...

[Obrazek: havensygn.jpg]

16.07.2012 22:13

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Problem z... no właśnie, z czym? Padnięty dysk, płyta główna, czy może zasilacz? - peciaq - 16.07.2012 22:13