Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Zmiana wyglądu okna folderów (rozwiązany)

alferalferalfer
Nowy
Liczba postów: 3

RE: Zmiana wyglądu okna folderów

(17.11.2009 18:26)Luke napisał(a):  Pokażę Ci to na przykładzie Paint'a. W XP: Klikasz Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Paint... Nie za dużo tego klikania?
A Windows 7: Klikasz Start -> piszesz "P" -> Klikasz "Enter". I już - Paint się uruchomił. Uśmiechnięty I zauważ, że w XP musiałeś tą myszką dojechać do menu, rozwinąć, a tu myszką tylko klikasz "Start". Zadowolony Zobacz poniższy obrazek. Uśmiechnięty

RE: Zmiana wyglądu okna folderów

OK, to ma sens. Muszę sam wypróbować, bo możliwe że jest to bardzo wydajne. Podpowiedz tylko co należy włączyć, aby to wyszukiwanie dobrze działało? Czy domyślnie w wynikach pokazują się grupy jak programy, dokumenty itd.?

Inna sprawa, teraz sobie pomyślałem, że przykładowo w pakiecie Adobe nazewnictwo jest: Adobe Bridge CS4 / Adobe XXXX itd. / i wyszukiwarka pokaże po wpisaniu "ad..." od razu ok. 10 wyników, więc i tak trzeba myszą czy strzałkami zjechać do odpwoiedniej pozycji. Ale fakt, że może to być całkiem szybki sposób. Do przetestowania :-)

Ale jeszcze insza inszość że to dotyczy raczej rzadziej używanych programów. Bo do takich, które odpalasz bardzo często robisz sobie po prostu ikonki (nie używasz wtedy w ogóle klawiatury). I jeśli te ikonki masz w menu start, to nawet jeśli wrzucasz je do tego pierwszego panelu nad przyciskiem start, to nadal są one wywalone do góry, z tą cholerną białą bezproduktywną przestrzenią nad startem Uśmiechnięty A w Win XP najczęściej używane programy mam wciśnięte w najniższe pozycje menu, więc ich kliknięcie to dosłownie są milisekundy, odruchowo, bez wpisywania żadnych literek.

A tak w ogóle, już nieco abstrahując od Win 7 i pozostałych Win, Object Dock Plus rządzi. Aż dziw że Microsoft tego nie implementuje do swoich systemów. Chodzi mi o wyskakujące, powiększające się ikony ze skrótami do programów, tak jak w Macintoshach. O.D.P. to kolejny soft, który w fantastyczny sposób poprawia mi wydajność pracy, ikonki wyskakują mi do myszki same a nie że muszę myszą ich szukać po jakichś paskach Windowsowych. A jak wsiadam na kompa bez O.D.P. to wyraźnie odczuwam jego brak i błądzę po tych maleńkich ikonkach :-)

Pozdrawiam
Alfer

18.11.2009 09:48

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Zmiana wyglądu okna folderów - alferalferalfer - 18.11.2009 09:48