[Rozwiązany] Windows 7 a sterowniki - (ASUS) (rozwiązany) |
|
mrozilla Młodszy user systemu
Liczba postów: 52
|
![]() RE: Windows 7 a sterowniki.. (ASUS)
Właśnie ten człowiek kajo29 przyczynił się do mojego spokojnego snu (w końcu) nie mogłem rozkminić, dlaczego kamerka zaraz po zainstalowaniu sterów działa, a po restarcie już nie, po zabiegu w/w jest wszystko ok. Ale trzeba wszystkie wyłączać? Czy tylko w jednym wystarczy, żeby kamerki nie wyłączało? A to, że odznaczymy opcje nie wpłynie jakoś na pracę lapka? Na Viście przecież nic takiego nie trzeba było robić...
I po każdym restarcie muszę robić tą operację na nowo... jak zrobić ażeby zapisało się, że ma to być odznaczone? (Najważniejsze pytanie !) I ostatnie, ma ktoś jakieś nowsze sterowniki? Bo to z płyty jakoś mnie nie zachwycają... Edit. Teraz ja znalazłem rozwiązanie do jednego z problemów (występujące u mnie po restarcie powroty do ustawień standardowych) 1. Klikamy na baterię w tray (więcej opcji zasilania) 2. Wybieramy plan z którego korzystamy (wydajny, oszczędny etc. robimy to samo co opiszę poniżej z każdym, w przeciwnym wypadku na planie który zmodyfikujemy porty będą działać tak jak chcemy, a na trybach których nie ruszymy, za każdym razem po restarcie systemu będą wracały do domyslnych, co oznacza, że akurat w naszym wypadku kamera przestanie prawidłowo działać) 3. Klikamy zmień ustawienia planu 4. Zmień zaawansowane ustawienia zasilania 5. Przechodzimy do ustawienia USB 6. Ustawienia wstrzymania selektywnego USB 7. a) Zasilanie bateryjne ustawiamy na Wyłączone b) Podłączony ustawiamy na Wyłączone 8. Akceptujemy poprzez Zastosuj, a następnie OK Po tym zabiegu Wszystko będzie tak jak powinno zarówno od razu po modyfikacji jak i po restarcie systemu, a co jest również przyjazne użytkownikowi to to, ze nie trzeba każdej pozycji oznaczonej jako Główny koncentrator USB klikać i zmienić cokolwiek, gdyż wszystko po tym zabiegu ustawia się samo. Poza tym reszta moich pytań jest nadal aktualna ![]() Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2009 22:01 przez mrozilla.)
15.11.2009 21:21 |
|