Kawały o informatykach |
|
LadyInBlue Pani SuperMod
Liczba postów: 19.073
|
RE: Kawały o informatykach
Jak najczęściej informatycy zwracają się do swoich żon?
- Myszko.. I sent my CV to Apple. Unfortunately they didn`t have Jobs. Umarł stary, zapalony Quake´owiec. Idzie do nieba, a tam św. Piotr zatrzymuje go i mówi: - Choć byłeś dobry przez całe życie, byłeś dobrym ojcem i mężem, to nie mogę cię wpuścić do nieba. - A dlaczego? - Bo kiedy zasiadałeś za kompem, stawałeś się bezlitosnym mordercą. Zabijałeś, paliłeś, burzyłeś co się dało. - No to co mam zrobić? - Niestety muszę wysłać cię do piekła, ale za to, że byłeś dobry, to spełnię twoje 3 życzenia, zanim tam pójdziesz. Quake'owiec zgodził się. I wyraził dwa swoje życzenia: 1. God Mode. 2. Give All. - A trzecie życzenie? - Nie trzeba. Zrzucaj mnie na dół. Stefan mówi do Zdzicha: - Idę do Opery. A Zdzich odpowiada: - A co? Firefox się zepsuł? Informatyk do informatyka: - Wczoraj byłem na domówce, gdzie był ping do onetu 3ms! Jedna z korporacji branży IT opracowała dyski twarde o nieskończonej pojemności. Mają trafić na rynek jak tylko skończą się formatować. Pies bernardyn biegnie z prędkością 10 km/h i niesie pudełko 10 płytek DVD o pojemności 4,7 GB każda. Czy będzie on przesyłał dane szybciej niż sieć Fast Ethernet (100 Mb/s) na odcinku 8 km? Vista = Viruses + Infections + Spyware + Trojans + Adware 1.Jak trwoga to do serwisu! 2.Żeby panienka nie skakała to by kabli nie porwała! 3.Komu w drogę temu laptop Co mówi wisielec do wisielca? - Widzę, że też jesteś online. Każdy wisielec miał Windowsa, bo system im się wieszał. Motywacją większości topielców był blue-screen. Wielu wierzy w reinkarnacje duszy, niektórzy w reinstalacje. -Endrju, popatrz! Rob się nie rusza... i nie oddycha! -Zresetuj go. Po 2 litrach wódki następuje format wspomnień z całego dnia. Co robi pająk najlepiej? -Czatuje w sieci. 7:00 do kuchni wchodzi zaspany,wściekły informatyk. Żona podaje mu kawę. - Kochanie, co się stało? Program, który napisałeś nie działa? - Działa i to jak... - odburkuje programista. - To może źle spałeś? - Nie spało mi się znakomicie! - mówi z łzami w oczach. - To dlaczego jesteś taki zły? - docieka żona. - Bo zasnąłem na klawiszu "backspace"! Podchodzi informatyk do fortepianu i ogląda wnikliwie: - Hmm, tylko 84 klawisze, z czego 1/3 funkcyjnych, wszystkie nie opisane, chociaż... shift naciskany nogą. Oryginalnie. Uwagi internauty-kierowcy: - Trasa Bielsko-Tychy po odwilży przypomina grę Asteroids. Siedzisz przed ekranem, a z przeciwka nadlatują dziury. Dlaczego akcja Matrixa byłaby niemożliwa w Polsce: - Zapomnij o błyskawicznym transferze własnej osobowości przez telefon, bo po drodze 7 razy zerwałoby połączenie. - Dodzwonienie się po 22 byłoby cudem. - Co drugi raz po wydzwonieniu przez Tanka odpowiedniego numeru Twój telefon zakomunikowałby o rozłączeniu przez zdalny komputer. - Cały budżet teamu poszedłby na naliczone, ale nie na zrealizowane impulsy. - Nie skontaktowałby się z Tobą Morfeusz, bo komórka, którą miał dostarczyć kurier, zostałaby ukradziona. - Cóż to takiego SAP i RIP? - To jest to, że jak serwer jest mocno obciążony, to sapie i rypie. Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Windows ❼ Forum 14.03.2012 21:23 |
Wiadomości w tym wątku |
Kawały o informatykach - LadyInBlue - 27.09.2011, 10:12
RE: Kawały o informatykach - LadyInBlue - 14.03.2012 21:23
|