Wątek zamknięty

Przywrócenie WIN7 po zainstalowaniu XP/problem

Tomek111
Wdrażany
Liczba postów: 32

RE: Przywrócenie WIN7 po zainstalowaniu XP/problem

No właśnie cała ta awantura rozchodzi się o te gry a dokładniej programy multimedialne, encyklopedie itp. I akurat 3 najważniejsze, które syn bardzo lubi i dużo z nich się uczy nie mogę pod 7 odpalić. Próbowałem tryb administratora i zgodności ale za każdym razem wyskakuje ten komunikat - silent - console. Z tego względu muszę mieć tego XP-ka.

OK, Wy macie mnie już dość (co się nie dziwię) a ja już jestem tym problemem zmęczony :]
Po drugie już w tych rejestrach chyba tak zamieszałem że dobrze, że w ogóle komp jeszcze chodzi także postanowiłem wszystko od nowa postawić.

Ważne pliki zarchiwizowałem i mam gotowy komp do formatu. Jutro mam wolne w pracy i chcę to zrobić.
Czytałem inne tematy o podobnej tematyce i chcę to tak zrobić.... Uświadomcie mnie czy dobrze.

W obecnej sytuacji mam tak:

DYSK C: Win7 Pojemność 200GB
DYSK D: WinXP Pojemność 40 GB
DYSK E: Recovery Pojemność 100 MB
DYSK F: Pierdoły Pojemność 257 GB
DYSK G: DVD

Pytanka:
1. Chcę zamienić oznaczenie dysków C i D aby były w odwrotnej kolejności ponieważ będę pierw instalował XPka a czytałem że najlepiej jak on będzie na Dysku C. Prawda?
2. Czy mogę zrobić format od razu oby dwóch dysków np. programem, który podawał thermalfake? Program: hirensbootcd.org
3. Jak już będzie WinXP to bez problemu zainstaluje Win7 i on od razu odpali?
4. Jeśli już będę w Win7 to aby przy załączaniu kompa był tryb wyboru między XP a Win7 poustawiać to w programie EasyBCD czy BCDEdit?

W sumie te zapytanie nie dotyczą już tego tematu ale może to tutaj zostawić dla potomnych? Może też ktoś ma taki problem i od razu wszystko będzie miał w jednym temacie?

Jeśli tak to proszę o ostateczną i decydującą odpowiedźUśmiechnięty

08.03.2012 11:46

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Przywrócenie WIN7 po zainstalowaniu XP/problem - Tomek111 - 08.03.2012 11:46