Kawały o strażakach |
|
LadyInBlue Pani SuperMod ![]()
Liczba postów: 19.073
|
![]() RE: Kawały o strażakach
Do płonącego budynku przyjeżdża straż pożarna. Lokatorzy stoją na dachu i wzywają pomocy. Występuje dowódca i krzyczy, ludzie ratujcie się jakoś sami bo my nawet drabiny nie mamy. Znalazł się jednak jeden wielki strażak, który zaproponował żeby tych co się boją zrzucać z dachu, a on ich będzie łapał. Rzucili kobietę złapał, rzucili dziecko złapał, rzucili Murzyna strażak się odsunął. Murzyn jeb na ziemię, a ten krzyczy: - Spalonych nie rzucajcie!
Facet pyta strażaka: - Dlaczego już pan odjeżdża? Przecież jeszcze pan nie ugasił całego pożaru?! - Niech się pan z pretensjami zgłasza do mojego komendanta! Ja chciałem pracować na całym etacie, a on dał mi tylko pół... W straży pożarnej dzwoni telefon: - Dzień dobry, czy to ZUS? - ZUS spłonął wczoraj - odpowiada strażak. Po pięciu minutach znowu dzwoni telefon. - Dzień dobry, czy to ZUS? - ZUS spłonął - ponownie odpowiada strażak Po następnych pięciu minutach znowu dzwoni telefon. - Dzień dobry,czy to ZUS? - Ile razy mam panu powtarzać, że ZUS spłonął! - odpowiada wściekły strażak. - Wiem, ale jak przyjemnie tego posłuchać! W remizie dzwoni telefon. - Halo, straż pożarna? Moja żona próbowała dziś, jak się piecze mięso w naszej nowej kuchence i... - Dziękujemy, ale już jesteśmy po obiedzie! - Co robi strażak, gdy chce mu się pić? - Nalewa sobie szklankę wody i GASI pragnienie. W środku nocy szefa remizy strażackiej budzi dzwonienie telefonu. - Kapitanie, pali się chałupa Maśluszczakowej! - Eee, no... Która teraz godzina? - Piętnaście po drugiej. - A od dawna się pali? - Od pięciu minut. - Dobra, to obudźcie mnie, jak się porządnie będzie hajcować! Z płonącego budynku strażak wynosi na ramionach piękna, naga dziewczynę. - Dziękuję panu, to był prawdziwy wyczyn! - Rzeczywiście, nieźle musiałem się namęczyć, żeby nie dopuścić do pani żadnego z moich kolegów! - Co to jest: ma 4 koła, 2 węże i jeździ! - Wóz strażacki. Dyżurujący przy telefonie strażak odbiera zgłoszenie o pożarze i odpowiada do słuchawki: - Niestety, wszystkie wozy wyjechały na akcje gaszenia, nic nie mogę na to poradzić. Gdy odłożył słuchawkę, siedzący obok niego kolega mówi: - Zwariowałeś?! Przecież wszystkie wozy są wolne! - Tak, ale to pali się domek mojej teściowej. Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. ![]() ![]() Windows ❼ Forum 01.03.2012 20:50 |
Wiadomości w tym wątku |
Kawały o strażakach - LadyInBlue - 20.02.2012, 21:23
RE: Kawały o strażakach - LadyInBlue - 01.03.2012 20:50
|