Instalacja Windows XP na Windows 7. |
|
Kelgar Nowy
Liczba postów: 1
|
![]() RE: Instalacja Windows XP na Windows 7.
I tu już zaczynają się problemy.
Mam przecież Windows 7, a wszystko co jest w tym linku na tej stronie odnosi się do Windowsa XP W tym artykule krok po kroku opisano, jak rozwiązywać problemy związane z komunikatami o błędach „Stop 0x0000007B” w systemie Windows XP Czyli mam nie zwracać uwagi na to że odnosi się to do Windowsa XP kiedy ja mam Windows 7 a chcę zainstalować XP?? Jeżeli komputer z systemem Windows XP został zainfekowany i program antywirusowy nie może usunąć wirusa i naprawić systemu, należy ponownie sformatować dysk twardy i podzielić go na partycje, a następnie ponownie zainstalować system Windows XP. Aby uzyskać dodatkowe informacje o sposobie dzielenia dysku twardego na partycje i formatowania go w systemie Windows XP, kliknij następujący numer artykułu w celu wyświetlenia tego artykułu z bazy wiedzy Microsoft Knowledge Base I tu także nie wiem czy postępować jak tu pisze skoro odnosi się to do Windowsa XP. W części pierwszej Uruchom konsolę odzyskiwania, utworzyć tymczasowy Usuwanie folderu kopii zapasowej istniejących plików rejestru do nowej lokalizacji pliki rejestru w istniejącej lokalizacji, a następnie skopiować pliki rejestru z folderu naprawczego do folderu System32\Config. Żebym to ja wiedział jak to się robi... a co dopiero przejść dalej... Komunikat o błędzie „Stop 0x0000007B” może pojawić się w następujących scenariuszach: Sterownik urządzenia, który jest wymagany przez kontroler rozruchu komputera, nie został skonfigurowany do uruchamiania w trakcie uruchamiania komputera. Sterownik urządzenia, który jest wymagany przez kontroler rozruchu komputera, jest uszkodzony. Informacje (dotyczące sposobu ładowania sterowników urządzeń w trakcie uruchamiania komputera) w rejestrze systemu Windows XP są uszkodzone. System Windows XP wymaga sterownika miniportu, aby komunikować się z kontrolerem dysku twardego, który służy do uruchamiania komputera. Jeżeli w systemie Windows XP nie ma sterownika urządzenia dla kontrolera lub używany sterownik jest uszkodzony albo niezgodny, należy zastąpić go prawidłową wersją, zgodną z kontrolerem i systemem Windows XP. Przecież ja nie mam Windowsa XP. Jak mam tu postępować? Po za tym niewiele rozumiem z tego komputerowego żargonu jakim tam jest wszystko opisane. A po wciśnięciu F6 nic się nie zainstalowało, żadnych sterowników nie znalazło, ani nie wyświetliły się żadne polecenia jak mam postępować. peciaq z kopii płyty to samo... niebieski obraz, ten sam błąd. PS. 90% rzeczy które opisane w tym artykule „Stop 0x0000007B” jest zupełnie o czym innym, nawet gdybym chciał zrobić tak jak tam pisze nie da się tak zrobić gdyż jest tam opisane zupełnie co innego. Część pierwsza W części pierwszej Uruchom konsolę odzyskiwania, utworzyć tymczasowy Usuwanie folderu kopii zapasowej istniejących plików rejestru do nowej lokalizacji pliki rejestru w istniejącej lokalizacji, a następnie skopiować pliki rejestru z folderu naprawczego do folderu System32\Config. Po wprowadzeniu wszystkich zmian Ta procedura, zostanie utworzony rejestr można uruchomić systemu Windows XP. Ten rejestr zostało utworzone i zapisane podczas wstępnej instalacji systemu Windows XP. Dlatego wszelkie zmiany i ustawienia, które wystąpiły po był program instalacyjny Zakończono zostają utracone. Aby ukończyć pierwszą część wykonaj następujące kroki: Włóż dysk startowy systemu Windows XP do dyskietki jest to dysk, lub włóż dysk CD-ROM systemu Windows XP do stacji CD-ROM i uruchom ponownie komputer. Kliknij, aby wybrać dowolne opcje wymagane do uruchomienia komputer z dysku CD, jeśli zostanie wyświetlony monit, aby to zrobić. Gdy pojawi się ekran "Instalator — Zapraszamy!", naciśnij klawisz R, aby Uruchom konsolę odzyskiwania. Jeżeli masz podwójnego rozruchu lub wielokrotnego rozruchu komputera wybierz instalację, do której chcesz uzyskać dostęp z konsoli odzyskiwania. Po wyświetleniu monitu, aby to zrobić, wpisz Administrator hasło. Jeśli hasło administratora jest puste, wystarczy nacisnąć klawisz ENTER. W wierszu polecenia konsoli odzyskiwania wpisz następujące polecenie wiersze, naciskając klawisz ENTER po wpisaniu każdego wiersza Niestety nie jestem w stanie tego zrobić gdyż zupełnie co innego się dzieje z komputerem, przecież mam Windows 7...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.01.2012 13:22 przez Kelgar.)
15.01.2012 12:53 |
Wiadomości w tym wątku |
Instalacja Windows XP na Windows 7. - Kelgar - 14.01.2012, 22:25
RE: Instalacja Windows XP na Windows 7. - peciaq - 15.01.2012, 03:10
RE: Instalacja Windows XP na Windows 7. - Kelgar - 15.01.2012 12:53
|