[Rozwiązany] Czarny ekran podczas oglądania filmów w trybie fullscreen na youtube itp (rozwiązany) |
|
panda25 Nowy
Liczba postów: 8
|
RE: Czarny ekran podczas oglądania filmów w trybie fullscreen na youtube itp
Witam, dziękuję za odpowiedź i modyfikację tematu (pewnie jest teraz bardziej czytelny).
Niestety, propozycja nie rozwiązuje mojego problemu. Już wcześniej założyłem, że może to być kwestia jakiegoś pluginu, ale teraz - na wszelki wypadek jeszcze raz odinstalowałem Adobe Flash'a i zainstalowałem ponownie. Zarówno Adobe Flash Player 10 ActiveX, jak i Adobe Flash Player 11 Plugin. Mam teraz najnowsze dostępne wersje. (Może to jest właśnie problem...?) Objawy są następujące: Włączam np., Youtube, wchodzę na dowolny plik video - w małym oknie odtwarzany jest bez żądnych problemów (obraz i dźwięk). Gdy próbuję uzyskać tryb pełnoekranowy, pojawia się czarny ekran, za chwilę wraca dźwięk i nic się dalej nie dzieje. Użycie "Esc" pozwala n powrót do małego okna z tym że już zablokowanego z informacją "Wtyczka Adobe Flash uległa awarii" - można wówczas wysłać zgłoszenie i/lub odświeżyć ekran. Odświeżenie przywraca obraz i dźwięk w małym oknie. Co ciekawe, gdy z małego okna wywołuję "prawoklikiem" opcję "Nowe okno" - tam obraz (i dźwięk) pozostaje ale w oknie z ramkami (tzn. z paskiem statusu i ikonami minimalizowania, powiększenia i zamknięcia okna). Podwójne kliknięcie na obraz (które zwykle powiększa ekran do maks. rozmiaru) powoduje znowu efekt czarnego ekranu. Zastanawiam się, czy problem nie tkwi w tym, że używam starszej wersji Firefoxa (3.6) - używam jej, bo obsługuje Norton Tollbar (opcja, które jest przydatna). Ale z drugiej strony - mam/miałem (do sprawdzenia) najnowsze wersje IE, Opery i Chrome - jeżeli to byłby problem starej wersji Lisa, to na najnowszych wersjach pozostałych przeglądarek chyba powinno działać bez zarzutu? A nie działa. Pozdrawiam Paweł Witam! Znalazłem (gdzieś w Sieci) rozwiązanie - podaję je, bo może komuś się przydać. Problem jest w opcjach Adobe Flash Player'a. Prawoklik (na dowolnym pliku video) - Ustawienia - zakładka "Ustawienia programu Adobe Flash Player" - "odptaszenie" opcji "Włącz przyspieszanie sprzętowe". U mnie to rozwiązało problem. Pod Windows XP przyspieszenie może być włączone, tutaj nie. Co ciekawe - w moim innym laptaku (Lenovo, Win 7) też nic nie trzeba przestawiać... A więc temat uważam za zamknięty. Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.12.2011 01:20 przez panda25.)
12.12.2011 00:35 |
|
Wiadomości w tym wątku |
Czarny ekran podczas oglądania filmów w trybie fullscreen na youtube itp (rozwiązany) - panda25 - 11.12.2011, 16:06
RE: Tryb pełnoekranowy = czarny ekran - stingear - 11.12.2011, 16:09
RE: Czarny ekran podczas oglądania filmów w trybie fullscreen na youtube itp - panda25 - 12.12.2011 00:35
|