Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Win 7 nie ładuje się do końca.

nokash
Wdrażany
Liczba postów: 12

Win 7 nie ładuje się do końca.

Witam. Mam następujący problem.
Mam Lapka Sony Vaio. Windows 7 Home Premium 64-bit. Podczas normalnego używania po prostu się wyłączył. Po ponownym włączeniu win nie ładuje się do końca. Po pojawieniu się planszy ze znaczkiem Windows przechodzi w niebieską plansze i tak jest cały czas. Muszę wyłączyć kompa. Po ponownym włączeniu jest tablica - odzyskiwanie po błędzie systemu Windows. Wiadomo są dwie opcje: uruchom narzędzie do naprawy systemu i uruchom system normalnie. Przy pierwszej opcji ładuje pliki przechodzi do niebieskiej planszy i znów się zatrzymuje. Można ruszać myszką i to wszystko. Przy drugiej opcji nawet nie przechodzi do niebieskiej planszy. Pozostaje na czarnej z napisem Windows i znaczkiem, po czym mija może pół minuty i komp się sam restartuje. Potem uruchomiłem kompa w trybie awaryjnym i zauważyłem że ładowanie plików zatrzymuje się zawsze na pliku Classpnp.sys. Na komputerach się nie znam ale nie jestem na tyle głupi żeby nie spróbować czegoś naprawić. Instalowałem już kiedyś win XP nie raz i zmieniałem opcje biosu w innych kompach Jeżeli tyle wystarczy do naprawy mojego to proszę o jakieś rady. Może coś się uda zrobić. Dodam że jak na razie jedyną wadą komputera jest to że strasznie wentylatorek chodzi nawet gdy komp nie jest obciążony. Ogólnie się strasznie grzeje. Nie wiem czy to nie to jest przyczyną moich problemów. Mam go na gwarancji ale boję się oddać do serwisu bo nie chce utracić danych przy ewentualnym instalowaniu systemu. Może idzie to zrobić bez utraty danych. Mam nadzieję że jasno opisałem swój problem. Jeżeli nie to proszę o łagodne traktowanie.
Podam jeszcze parametry kompa.
Typ procesora: Intel Core i5
Cache L3: 3 MB
Taktowanie procesora: 2.53 GHz
Pozostałe informacje o procesorze: Procesor Intel Core i5-460M (do 2,80 GHz z technologią Turbo Boost)
ATI MOBILITY RADEON HD 5650
Pamięć wideo (Video RAM): 1GB
Zainstalowana pamięć RAM: 4096 MB
Pojemność HDD: 500GB
Pozostałe parametry HDD: 5400 Serial ATA

13.11.2011 11:45

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Win 7 nie ładuje się do końca. - nokash - 13.11.2011 11:45