[Rozwiązany] Utracone 2 z 4 partycji - jak użyć TestDisk ? |
|
Sanitarium Wdrażany
Liczba postów: 36
|
RE: Utracone 2 z 4 partycji - jak użyć TestDisk ?
Właśnie czytałem wcześniej że to może być problem z MBR dlatego zasugerowałem się TestDiskiem bo on ma opcje naprawy tego. Jednak ja nigdy go nie obsługiwałem i napisałem by uzyskać jakąś poradę.
Co do sposobu z płytą widows7 to powinien też dać radę (mimo iż nie chodzi w moim przypadku o partycje systemową ale to jedno). Ale ten sposób sprawdzę jutro bo płytę z systemem mam w "biurze" i teraz w nocy się tam nie wybiorę mimo iż w pantoflach bym mógł iść . Dzięki jeszcze raz i dam znać ew. jutro co i jak. EDIT: Spróbowałem sposobu z płytą Win7, jednak nie pomógł bo wykrywa mi w tym okienku zainstalowanego systemu i po wpisaniu w wierszu poleceń bootrec.exe /fixmbr - pojawia się komunikat, że ścieżka jest nieprawidłowa. Możliwe, że jest to spowodowane RAID'em który posiadam i on na tym etapie nie ma sterowników do niego ? Dla ścisłości zamieszczę dwa screeny - na drugim z zarządzania dyskami bo wybraniu partycji bez litery i opcji "zmień literę..." pojawia się komunikat jak na screenie. W tej chwili nie mam pomysłu co mogę zrobić screeny: screen z EASEUS: w EASEUS jak widać nie tylko przy niewidocznych partycjach 2 i 3 są wykrzykniki ale też przy "c:"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2011 14:35 przez Sanitarium.)
06.11.2011 00:27 |
|