Wątek zamknięty

[Rozwiązany] Problem z gforce 9800gtx+

thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.580

RE: Problem z gforce 9800gtx+

(26.10.2011 11:18)silownia napisał(a):  Wszystko działało cacy i jedyne co mi się nie podobalo to wykaskujace pionowe paski podczas odpalania kompa na pierwszych czarnych ekranach biosu itd, ale trwalo to 2 sec i pozniej było ok, wiec olalem.

To są pierwsze symptomy uszkodzenia i to w momencie kiedy jeszcze sterowniki nie przejmują kontroli nad kartą grafiki. Ogólnie błąd 43 wcale nie musi oznaczać zdechłej grafiki. System stara się ją odłączyć ze względu na napotkany problem sprzętowy (jaki nie mam pojęcia). W grafikach najlepsze jest to, że one wcale od razu nie muszą padać jak muchy w smole. Często jest tak, iż grymaszą, pokazują artefakty, potem to działa jeszcze jakiś czas i znowu powtórka z historii do zupełnego klęknięcia.
Wyjmij ta kartę, oczyść, pooglądaj dobrze. Wsadź ją jeszcze raz, postaw system na nowo wgraj sterowniki i pomęcz Furmarkiem (faq w forum). Mogło być też tak, ze poprzednie sterowniki (niedopracowane, czasem palą karty) Forceware 280.xx dobiły ją podnosząc napięcie rdzenia.
Tą grafikę przecież możesz także potestować na innym sprzęcie.
To co jest uszkodzone tego nie wiem - układ BGA, pamięci GDDR, sekcja zasilania ?

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.

26.10.2011 20:27

Róża Podziękowania od: silownia
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Problem z gforce 9800gtx+ - silownia - 26.10.2011, 11:18
RE: Problem z gforce 9800gtx+ - thermalfake - 26.10.2011 20:27
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 0 głosów.