Wątek zamknięty

Film z napisami - czym otworzyć

Smokofenek
User systemu

Liczba postów: 209

RE: Film z napisami - czym otworzyć

Nie polecajcie mi proszę SubEdita skoro mi on nie działa. A zrobiłem dużo sam. Pobierałem łatki, kodeki i inne dziwne rzeczy i dalej nic nie działało. Musiałem włączyć/wyłączyć WMP i dużo kombinowałem z opcjami programu. Bo albo się nie odtwarzał, a jak dawałem jakieś opcje to nagle zaczęło działać, potem znowu nie, itp.
Prawdę mówiąc kilkukrotnie więcej zrobiłem sam, niż mi pomagano (nie znaczy to, że nie doceniam pomocy, ale mówienie, że nic nie robię nie jest w tym wypadku w porządku). Zawsze jak o coś pytam to zanim dostanę ostateczną odpowiedź, sam w międzyczasie kombinuję. Takie odpowiedzi mogą zostać mi napisane przykładowo po 24h a ja np. chciałbym se w ciągu godziny zacząć oglądać - więc to jasne, że i sam coś zrobię.

To samo tyczy się Subtitle Workshop. Nie wiem jak to obsługiwać nawet bo jak chcę skonwertować to mi nie pokazuje formatów żadnych tylko jakieś nazwy, zapewne programów i tu jest problem.
Więc wcale nie jest to prosty program, bo nie ma opcji "convert to..." i że wybieram sobie ".txt".
Jeśli by mi ktoś wytłumaczył jasno, jak konwertować plik by był on w tym właśnie formacie to by mi to na pewno pomogło.

Co do SubRipa - skorzystam z propozycji.

A co do konwersji .ssa to google jedynie podawało mi Subtitle Workshopa i SubEdita - czyli to, co mnie nie interesuje.

A propos reszty polecanych programów - być może także je wypróbuję.

Jednak jakiekolwiek próby odbędą się w nieokreślonej przyszłości, bowiem nie potrzebuję aktualnie tego.
Film, którego chciałem obejrzeć mam już w wersji z napisami przyklejonymi do obrazu a nie z zewnętrznego pliku. I to mi wystarcza.
Gdybym w przyszłości szukał takiego filmu, zapewne skorzystam z poleconych mi tutaj programów.

Dziękuję za pomoc, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś informacje - na pewno okażą się przydatne. I za nie również dziękuję.
Jak na razie temat nie jest zakończony, ale w chwili obecnej nie mam już co testować bo filmu nie posiadam.
Jeszcze raz Wszystkim dziękuję.

24.10.2011 15:07

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Film z napisami - czym otworzyć - Smokofenek - 24.10.2011 15:07