Technisat SkyStar2 & SkyStar HD |
|
akwedukt76 Nowy
Liczba postów: 3
|
![]() RE: Technisat SkyStar2 & SkyStar HD(23.10.2009 16:59)amack napisał(a): Witam, dopiero mam zamiar zacząć zabawę z tunerami sat na PC i właściwie z ofert kart które oglądałem jedyne sensowne to właśnie Technisaty. Czy może ktoś mógłby mi w skrócie napisać jaka jest różnica między SS2 a SS HD2 i czy faktycznie warto za tą różnicę płacić 2 razy więcej (około 140 zł za SS2 i 280 za SS HD2). A jeszcze tak konkretnie, to czy SS2 odbiera kanały HD? Witam wszystich. Na karcie SS2 nie obejrzysz nic w HD.Jezeli chodzi o ogladanie kanalow HD,to na HotBirdzie ,nie nadaje zaden kanal niekodowany. Natomiast na Astrze chodza tylko reklamowki Astra+. Powiem, ze bawie sie z moim GenBoxem ok pol roku i najmilej w 7, zaskoczyly mnie kodeki. Nie trzeba instalowac zadnych HDPack-ów i innych cudów. Ja dla ogladania kanalow HD uzywam systemowych i obciazenie procka wynosi 15-18%. Jezeli chodzi o dobry program do ogladania na kompie to polecam świetny DVBViewer.Jest w calosci po polsku,kosztuje 15 euro,ale naprawde warto wydac. HTCP: Win7 HomePremium 32bit Zalman Silver, LG BlueRay,4 GB Ram, GE 9600 MultiCore, Intel Dual Core Quad, DVB Viewer 4,2,1. C+ HD + Phenix
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2009 10:18 przez akwedukt76.)
02.11.2009 10:13 |
|