Wątek zamknięty

Technisat SkyStar2 & SkyStar HD

akwedukt76
Nowy
Liczba postów: 3

RE: Technisat SkyStar2 & SkyStar HD

(23.10.2009 16:59)amack napisał(a):  Witam, dopiero mam zamiar zacząć zabawę z tunerami sat na PC i właściwie z ofert kart które oglądałem jedyne sensowne to właśnie Technisaty. Czy może ktoś mógłby mi w skrócie napisać jaka jest różnica między SS2 a SS HD2 i czy faktycznie warto za tą różnicę płacić 2 razy więcej (około 140 zł za SS2 i 280 za SS HD2). A jeszcze tak konkretnie, to czy SS2 odbiera kanały HD?
Nadmienię, że nie zamierzam oglądać płatnych kanałów ani platform cyfrowych typu nTV czy Canal+, tylko darmowe kanały, ale zależy mi właśnie na odbiorze HD.

Witam wszystich.
Na karcie SS2 nie obejrzysz nic w HD.Jezeli chodzi o ogladanie kanalow HD,to na HotBirdzie ,nie nadaje zaden kanal niekodowany.
Natomiast na Astrze chodza tylko reklamowki Astra+.
Powiem, ze bawie sie z moim GenBoxem ok pol roku i najmilej w 7, zaskoczyly mnie kodeki.
Nie trzeba instalowac zadnych HDPack-ów i innych cudów.
Ja dla ogladania kanalow HD uzywam systemowych i obciazenie procka wynosi 15-18%.
Jezeli chodzi o dobry program do ogladania na kompie to polecam świetny DVBViewer.Jest w calosci po polsku,kosztuje 15 euro,ale naprawde warto wydac.

HTCP:
Win7 HomePremium 32bit
Zalman Silver,
LG BlueRay,4 GB Ram,
GE 9600 MultiCore,
Intel Dual Core Quad,
DVB Viewer 4,2,1.
C+ HD + Phenix
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2009 10:18 przez akwedukt76.)

02.11.2009 10:13

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Technisat SkyStar2 & SkyStar HD - akwedukt76 - 02.11.2009 10:13