Wątek zamknięty

Niebieskie tło po wlączeniu systemu

luki_matrix
Młodszy user systemu
Liczba postów: 75

Niebieskie tło po wlączeniu systemu

Witam, dziś się trochę przestraszyłem, ponieważ włączając system pojawiło się niebieskie tło były jakieś cyferki w stylu 000300x i jakiś tekst, któremu nie zdążyłem się przyjrzeć (PS te cyferki naprawdę miały inną kolejność ja tylko dla przykładu napisałem).
Na samym dole pisało bodajże Disc error i się procenty liczyły. Potem komputer się zresetował i włączył ponownie tym razem bez problemów (oczywiście OS: Win7). Po starcie pojawił się tylko komunikat:

"Windows

System Windows odzyskał sprawność po nieoczekiwanym zamknięciu.
System Windows może odszukać rozwiązanie w trybie online.
----Wyszukaj Rozwiązanie---- ----Anuluj----"

To niebieskie tło pojawia się podobno, gdy dysk pada, czy to już koniec jego żywota. Może to wina tego, że mój dysk jest podzielony na 2 partycje (C i D) na C mam tylko 2gb z 100gb i w moim komputerze pasek przy dysku C jest na czerwono, na D mam jeszcze 50gb.

Powinienem robić kopię zapasową, jeżeli tak to ile ona się robi, jak ją stworzyć i ile miejsca będzie zajmowała akt. mój dysk ma wykorzystane 175 GB czy tyle tez będzie ważyć kopia zapasowa ?, jeżeli tak to na co mam ją zmieścić.
I prosiłbym o wyjaśnienie tego błedu.

"Wolę dmuchać na zimno."
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź

19.09.2011 13:58

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
Niebieskie tło po wlączeniu systemu - luki_matrix - 19.09.2011 13:58