Internet |
|
Legendary1 Nowy
Liczba postów: 7
|
Internet
Siema.
Mam problem z internetem - Netia 2 mb/s. Mam router ASMAX AR z Netii. "Administratorem" sieci jest mój PC. Poprzez niego dostęp do internetu ma laptop z WiFi. Chciałbym dodać jeszcze internet do 2-giego PC'ka, lecz nie wiem za bardzo jak, po prostu powinno mi wyszukać automatycznie a tak nie jest. Wszystkie jednostki mają Win 7 Ultimate. Jeśli można to ogarnąć przez wiersz poleceń lub http://192.168.1.254/ to proszę o pomoc. Pytajcie. Jeszcze jedno, przy wyszukiwaniu sieci pisze, że nie czyta karty sieciowej.
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 28.05.2011 20:57 przez dhapollo:
Popraw temat na właściwy. 28.05.2011 20:06 |
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Internet
Masz w routerze adresowanie IP zmienne po DHCP czy stałe ?
Drugi komputer ma włączoną kartę sieciową i sterowniki (centrum sieci i udostępniania -> zmień ustawienia karty sieciowej -> jest jakieś połączenie lokalne, mruga na zielono z tyłu dioda lan, może sieciówka padła) Na swoim komputerze odpal komendę ipconfig/all (Winkey+R wpisz cmd co odpali wiersz poleceń) Jeśli pobiera adres automatycznie (właściwości protokołu tcp/ip karty sieciowej) to takie ustawienie powinno być na każdej końcówce PC/laptop. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 28.05.2011 20:15 |
Podziękowania od: | Legendary1 |
Legendary1 Nowy
|
Przydadzą mi się te informacje.
Jutro wszystko ogarnę, jeśli nie będzie działał to odpiszę. Dzięki! 28.05.2011 20:17 |
dhapollo VIP
Liczba postów: 755
|
RE: Internet(28.05.2011 20:06)Legendary1 napisał(a): Siema. Możesz to mi wytłumaczyć? Po co ruter i kolejna maszyna, która rozdziela internet? Co rozumiesz przez słowo Administratorem sieci? 28.05.2011 20:59 |
Legendary1 Nowy
|
Problem rozwiązany. Myślałem, że PC ma WiFi... ^^
Od routera pociągnąłem kablem ethernet do 2-giego PC'ka i wszystko OK. Dzięki za wkład w pomoc! 31.05.2011 16:29 |