Problem z pendrivem |
|
qhar Nowy
Liczba postów: 1
|
Problem z pendrivem
Witam mam problem, otóż komputer nie wykrywa mi pendrivów tzn wykrywa w taki sposób że znajduje je w folderze "urządzenia i drukarki" natomiast nic z nimi nie mogę zrobić. USB działa poprawnie nie czyta tylko pendrivów, z tego co sprawdzałem to wychodzi na to że wszystkie sterowniki są aktualne i już totalnie nie mam pomysłu co to może być. Posiadam Windows 7 ultimate i wcześniej nie miałem takiego problemu po prostu nie korzystałem z pendrive na kompie ze 2 miesiące i nagle jest z tym problem. Jak ktoś ma jakiś pomysł to chętnie wysłucham bo przeszukałem już sporo forów w necie i nic nie pomogło.
Z góry dzięki za pomoc. 05.05.2011 17:27 |
fourup Niezarejestrowany |
RE: Problem z pendrivem
Próbowałeś używanych, czy takich "funkiel-nówek-pudełkówek"?
Przyczyn może być kilka. Jeśli używane, to: - nieznany system plików (np. formatowane pod linuxa) -> zmienić format pena na strawny dla windy (np. FAT32); - plik autorun.inf wskazujący na szkodliwy kod więc dostęp jest blokowany przez AV -> sprawdź PPM > Eksploruj jeśli nowy, to może być niesformatowany -> formatuj napęd USB. W każdym przypadku może to być też kwestia zainfekowania systemu i/lub braku uprawnień na koncie na którym pracujesz -> dokładnie przeskanuj system zaktualizowanym AV, sprawdź posiadane uprawnienia. Możesz mieć też włączoną funkcję ReadyBoost, która blokuje dostęp do plików na penie -> wyłącz funkcję ReadyBoost. Jeśli to jest zasłodzona instalacja (pirat), to niestety, tak się zdarza czasem... -> kup oryginał. 06.05.2011 09:42 |
|