[Rozwiązany] Ciągłe instalowanie sterowników po uruchomieniu |
|
man1 Nowy
Liczba postów: 9
|
Ciągłe instalowanie sterowników po uruchomieniu
Witam , posiadam Windows 7 ultimate i po każdym włączeniu komputera następuje instalowanie sterowników od kilku urządzeń ale potem wszystko dobrze działa. Co może być tego przyczyną, sterowniki do dźwięku, grafiki, karty wifi edimax wgrałem
moja konfiguracja to: CPU- pentium 4 3,00ghz MB- p5vd2-mx Dodam scren z zakończenia instalacji sterów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2011 00:15 przez man1.)
14.03.2011 00:14 |
|
|
Illidan Ekspert
Liczba postów: 1.024
|
RE: Ciągłe instalowanie sterowników po uruchomieniu
Pobierz program do aktualizacji sterowników, dzięki nie mu pobierz nowsze aktualne wersje wersje i sprawdź jak komputer działa.Spróbuj zrobić to za pomocą programu SlimDriver.Może masz problem ze sterownikami które pobiera usługa Windows Update,niestety nie zawsze tą metodą aktualizacja sterowników jest dobra,gdyż nie ma tu zazwyczaj nowych wersji sterowników,albo aktualizowane są z sporym opóźnieniem.Dzięki SlimDriver ściągniesz najnowsze sterowniki.
http://www.driverupdate.net/ 14.03.2011 01:10 |
Podziękowania od: | man1 |
|
|
man1 Nowy
|
Sterowniki pobierałem ręcznie z strony producenta, więc chyba ich aktulizacja nie miała tu znaczenia lub się tu mylę.
14.03.2011 07:55 |
|
|
Zbanowany
Liczba postów: 610
|
Zainstaluj SlimDriver pomimo to i sprawdź nim co masz w komputerze: http://download.cnet.com/SlimDrivers/300...79940.html
. 14.03.2011 08:17 |
Podziękowania od: | man1 |
|
|
man1 Nowy
|
zainstalowałem ten program znalazł:
trust 100k series webcam karta fast ethnert zgodna z via rhine II standardowy podwójny kontroler pci ide kontroler via bus master ide-0571 kontroler via serial ata-0591 bluetooth device ale tera mam problem z konfiguracją kamerki trust to znaczy nie mogę ustawić jej jakości obrazu ale resztę problemów rozwiązało dzięki. 15.03.2011 01:45 |
|
|
Wajcheusz User systemu
Liczba postów: 211
|
Czyli wychodzi na to że zaraz po instalacji systemu nie dałeś podstawowych sterów, czyli od kontrolerów i czipsetów (czytaj mostków połdn i półn).
Z kamerką spróbuj odłączyć i podłączyć ją do innego portu, ale z tego co kojarzę czy ona nie ma regulowanej soczewki ? I to chyba regulowanej ręcznie, to weź sprawdź i daj znać. Sony Vaio VPC-F13M1E i5 2,66| 4GB RAM | 500GB HDD | GPU nV GF GT 425M 1GB| FULLHD 16'4 | Bluray Zasadzić dom, Spłodzić drzewo, Wybudować syna ... Czy jakoś tak... Jeśli pomogłem, kliknij 15.03.2011 09:51 |
|
|
War_3_ VIP
Liczba postów: 1.711
|
A po instalacji sterowników proponuję zrestartować system z menu start, a nie z palca lub "hard" resetem
"Time fades even legends..." - Kain 15.03.2011 10:04 |
|
|
man1 Nowy
|
Problem został rozwiązany już. W grałem do kamerki ponownie sterowniki z płytki i jest ok, soczewka jest regulowana ręcznie ale mi chodziło o regulację z poziomu programu (britnes kontrast bo kamerka troche przyciemnia obraz) może się źle wcześniej wyraziłem ale to zmojej winy przepraszam.
Co do restartowania pc zawsze robię z poziomu paska a restart twardy tylko w ostateczności. Jak wspomniałem problem został rozwiązany i dziękuje wszystkim za pomoc. 15.03.2011 13:44 |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: man1 Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 2 głosów. |