Brak interntu w przeglądarkach |
|
magic01 Nowy
Liczba postów: 4
|
Brak interntu w przeglądarkach
Witam,
Od dwóch dni nie moge poradzić sobie z problem braku internetu w przeglądarkach (gg, aktualizacja Windowsa działa) Troszke poczytałem w googlach oraz kilka wątków z tego forum lecz to nie przyniosło efektów. Stało się to po usunięciu Avasta i wyczyszczeniu rejestru przez Windows 7 Manager. Próbowałem przywracać system z różnych punktów i nic. Mysłałem, że wczytanie zapasowej kopii systemu pomoże lecz też nie poskutkowało. Internet działa w trybie awaryjnym. Sprawdziłem ping na wp.pl - ok brak pakietów utraconych. System skanowałem Malwarebytes i wykryło dwa robaki w katalogach \system32 i \syswow64 o nazwie secushr.dat oczywiście je usunąłem. Próbowałem jeszcze przeskanować combofixem, ale nie chce się zainstalować (niekompatybilny system, dziwne...) Bardzo proszę o pomoc 23.02.2011 20:08 |
|
|
Nasa User systemu
Liczba postów: 338
|
RE: Brak interntu w przeglądarkach
Z jakiej korzystasz przeglądarki ? Sprawdź FF bo tam masz Plik (w lewym górnym rogu) i pracuj w trybie offline możliwe masz zaznaczone
lub narzędzia- opcje-zaawansowane zakładka sieć ustawienia i używaj systemowych ustawień proxy ? Czy jeżeli jesteś na gg to możesz puścić pinga na coś ? 23.02.2011 20:17 |
|
|
magic01 Nowy
|
RE: Brak interntu w przeglądarkach(23.02.2011 20:17)Nasa napisał(a): Z jakiej korzystasz przeglądarki ? Sprawdź FF bo tam masz Plik (w lewym górnym rogu) i pracuj w trybie offline możliwe masz zaznaczone Używam Avantbrowser, ale sprawdzalem IE i CHROME i też nic. Jestem w trybie online. Z firefoxa nie korzystałem, ale jak jest taka potrzeba to sprawdze. Podczas połączenia z GG mogę pingować. Zainstalowałem FF ustawienia proxy mam systemowe.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2011 21:12 przez magic01.)
23.02.2011 20:57 |
|
|
Nasa User systemu
Liczba postów: 338
|
A jakiego masz antywirusa albo firewalla ? bo antywir lub zapora mogą blokować przeglądarkę do obsługi sieci
23.02.2011 21:40 |
|
|
magic01 Nowy
|
RE: Brak interntu w przeglądarkach(23.02.2011 21:40)Nasa napisał(a): A jakiego masz antywirusa albo firewalla ? bo antywir lub zapora mogą blokować przeglądarkę do obsługi sieci W tej chwili żadnego Firewalla ani antywirusa. Zapora windowsowa też wyłączona. Dodam jeszcze, że gra multiplayer online też chodzi. Tylko przeglądarki i programy do pobierania nie działają. 23.02.2011 21:51 |
|
|
Portator Redaktor
Liczba postów: 10.980
|
Witaj. Jeżeli masz punkty przywracania to cofnij system o kilka dni.
Stanowczo doradzam pobranie i zainstalowanie programu antywirusowego i gruntowne przeskanowanie systemu. Windows ❼ Forum 24.02.2011 08:14 |
|
|
magic01 Nowy
|
Dzięki za zainteresowanie.
Cofałem system o kilka dni, ale nic nie pomagało. System też skanowałem kilkoma antywirami (oczywiście instalowałem pojedyńczo) i nic nie znaleziono. W końcu wczytałem obraz systemu który miałem utworzony po instalcji Windy i to pomogło. Temat można zamknąć, lecz jest to problem który powinno rozwiązać się w inny sposób (tak mi sie wydaje) bez wczytywania obrazów i formatów. Tak jak pisałem wcześniej trochę szperałem w necie i kilka osób miało podobny problem i go nie rozwiązano... 24.02.2011 23:55 |
|