Rainmeter |
|
kwiatollo24 Nowy
Liczba postów: 3
|
RE: Mój Rainmeter
Dzięki za pomoc, ale niestety nie ma bydzi. Czy jest możliwość wprowadzenia pogody z innego serwisu pogodowego np. z accu weather??
11.11.2010 17:33 |
grzeshnik Wdrażany
Liczba postów: 18
|
A to mój pulpit, proszę o ocenę.
jeśli ktoś komuś coś gdy nikt nikomu nic to co w tedy?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.11.2010 10:34 przez grzeshnik.)
12.11.2010 12:48 |
barttek23 Młodszy user systemu
Liczba postów: 124
|
Fajnie zrobione. Jak możesz to podaj link do tapety.
12.11.2010 13:50 |
grzeshnik Wdrażany
|
RE: Mój Rainmeter(12.11.2010 13:50)barttek23 napisał(a): Fajnie zrobione. Jak możesz to podaj link do tapety. Proszę: http://wyslijto.pl/plik/u3wstcu3mj jeśli ktoś komuś coś gdy nikt nikomu nic to co w tedy? 12.11.2010 14:09 |
SebaLFC Nowy
Liczba postów: 9
|
Witam, mam kilka pytań odnośnie użytkowania skinu dark_glass:
mam fajny plik pogody o nazwie VClouds Weather. Skopiowałem go do folderu skin/dark_glass, którego obecnie używam, ale niestety nie mogę załadować go przy pomocy RainBrowsera (po kliknięciu "Load" nic się nie pojawia na pulpicie). Możesz mi wytlumaczyć, jak to dodać? I jak w ogóle dodawać dodatki z innych skinów do tego? Mam jeszcze jedną ważną sprawę: w tym skinie jest bardzo fajna smużka w kształcie rogalika po bogach pulpitu (taki wodny znak), ale za każdym razem, jak chcę kliknąć np. na ikonę Poczty e-mail, to nie mogę, ponieważ klika mi automatycznie na tę smużkę i nic się nie dzieje - muszę wtedy przesunąć smużkę w bok i dopiero kliknąć na pocztę. Jest jakaś formuła, która sprawi, że będzie ona "zawsze pod spodem"? I jeszcze jedno: czy w pliku aplikacji, gdzie wyświetlają się odnośniki do programów, można dodawać nowe (domyślnie są tylko 4)? Próbowałem kopiować kod i modyfikować, ale mi nie wychodziło. Jeśli tak, to jak zrobić, żeby były odnośniki w takiej formie: google facebook, youtube interia onet wp ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Z pogodą i dodawaniem innych rzeczy sobie poradziłem (może miałem jakiś błąd w pliku i dlatego nie chciało mi wcześniej dodać). Nadal jednak nie wiem jak sprawić, by znak wodny po obu stronach pulpitu nie przeszkadzał w korzystaniu z odnośników na nim umieszczonych. Bardzo proszę o pomoc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.11.2010 15:04 przez SebaLFC.)
13.11.2010 13:34 |
Nostromo Administrator
Liczba postów: 2.387
|
Witaj.
Nowe Rain dodajesz (wklejasz) do swojego folderu>Dokumenty>Rainmeter>Skins, po czym wyłączasz Rainmeter i włączasz na nowo, teraz możesz go (nowy dodatek) zobaczyć i uruchomić, prawy przycisk myszki na dowolny Rain na pulpicie>Configs wskazujesz i włączasz. Odsłanianiu "przykrytych" Rain służy funkcja Hide on Mouse Over, klik prawym przyciskiem na rogala>Skin Menu>Hide on Mouse Over zaznacz, odśwież (refresh skin) i od tej pory rogal będzie znikał po najechaniu myszką odsłaniając pocztę. Dodawnie i modyfikacje Rain robisz w pliku .ini poprzez kopiowanie danego elementu. Zmiana nazwy skopiowanego elementu w pliku przez dodanie choćby jednej literki lub cyfry i pozycji X=..., Y=..., wpisanie odpowiedniego, własnego tekstu w linijce text=... po odświeżeniu zobaczysz "efekty" jeżeli nie zadowalają, otwierasz .ini, poprawiasz i odświeżasz... itd. aż będzie dobrze. 13.11.2010 17:51 |
Podziękowania od: | SebaLFC |
fredek7 Młodszy user systemu
Liczba postów: 60
|
Mam pytanie jak stworzyć coś co odliczało by mi dni do konkretnej daty z opisem zdjęciem coś na wzór
Oczywiście nie takie jak to . Ważne żeby było zdjęcie taki lub bardzo podobny opis 13.11.2010 22:09 |
grzeshnik Wdrażany
|
RE: Mój Rainmeter(13.11.2010 22:09)fredek7 napisał(a): Mam pytanie jak stworzyć coś co odliczało by mi dni do konkretnej daty z opisem zdjęciem coś na wzór Może coś takiego: http://customize.org/rainmeter/skins/64647 ? jeśli ktoś komuś coś gdy nikt nikomu nic to co w tedy? 14.11.2010 13:58 |
Podziękowania od: | fredek7 |
SebaLFC Nowy
|
Nostromo - dzięki za radę. Ogólnie bardziej pomogła funkcja "Click Trought", bo jednak po włączeniu "Hide on Mouse Over" i najechaniu myszką znak wodny po chwili wracał, co dalej przeszkadzało. Ale teraz już jest super
Czy da się powiązać jakiś Rain z odtwarzaczem muzycznym AIMP2? oraz czy jest możliwość dodać jakiś Rain z miniaturkami zdjęć z programu Fast Stone Image Viewer? I jeszcze jedno: jak zmienić plik .ini w Rainie o dyskach, jeśli mam tylko dysk C? Próbowałem każdą literkę "C" zmieniać na "E" (w przypadku dysku E) i niestety wyskakuje błąd...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2010 15:54 przez SebaLFC.)
15.11.2010 13:07 |
fredek7 Młodszy user systemu
Liczba postów: 60
|
Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Mam nadzieje ze uda mi się poradzić ze zmianą sposobu odliczania.
SebaLFC wstaw plik dysków na jakiś serwer to się zobaczy 15.11.2010 22:26 |
SebaLFC Nowy
|
http://www.sendspace.com/file/e102vb
Oto plik .ini przygotowany do odczytu z dysku C. Chciałbym jeszcze na E i F, ale niestety nie wiem jak zmodyfikować kod, żeby działało. 15.11.2010 22:28 |
blodytraveler Nowy
Liczba postów: 8
|
Dysk E:
Kod: ;=========================================== Dysk F: Kod: ;=========================================== W tych liniach zmieniasz literę dysku z C: na D,E,F lub jaki tam ci pasuje Kod: [Mse_DriveAccess] Myślę że jeszcze możesz wywalić linie bo po co 3x swap: Kod: [MeasureTotalSwap] 15.11.2010 23:39 |
Nostromo Administrator
|
Mój pomysł na dyski w jednym pliku:
E i F przesunięte w prawo każdy o +120 w stosunku do poprzedniego, można to zrobić w dół np. +120... przyjmując X=...tak jak dla dysku C natomiast do Y=... dodać dla każdego następnego po np.+120... Kod: ;---DyskE AIMP działa z każdym Rain dla Winampa, w Rainmeter - konfiguracje jest taki, który współpracuje z popularnymi u nas odtwarzaczami. Obrazki w Rain wyświetlają Wallpaper, który w zestawie zawiera każdy szanujący się Rainmeter, wystarczy podać ścieżkę do swojego pliku z obrazkami. Do Rainmeter - konfiguracje wstawiłem plik z tym Wall...em. 16.11.2010 00:05 |
SebaLFC Nowy
|
Zmodyfikowałem kod od Nostromo i mam w jednym pliku dzięki.
Mam jeszcze jedno pytanie: gdzie mogę znaleźć jakieś fajne Rainy Wi-Fi? I jak sprawić, żeby wygląd pulpitu uruchamiał się za każdym razem przy włączaniu systemu (gdzieś o tym czytałem, ale mi wyleciało)?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.11.2010 16:13 przez SebaLFC.)
16.11.2010 15:44 |
Nostromo Administrator
|
Dodaj Rainmeter o Autostartu i będzie się uruchamiał z systemem, wi-fi znajdziesz na DeviantArt, wpisz w ich wyszukiwarkę np. wifi Rainmeter lub podobnie i ci wyszuka.
16.11.2010 18:02 |
Lunaty Nowy
Liczba postów: 1
|
Hej, ma ktoś może komponenty z tego pulpitu?
http://img541.imageshack.us/i/94951430.jpg/ byłbym bardzo wdzięczny 17.11.2010 03:37 |
SebaLFC Nowy
|
Jeszcze jedna sprawa: jak zmienić czas w zamieszczonym poniżej pliku pogody, żeby przy wschodzie i zachodzie słońca oraz przy "Ostatniej aktualizacji" był czas 24h, a nie 12? Które linijki za to odpowiadają i jak zmodyfikować kod?
http://www.sendspace.com/file/hplx7h I jak zmienić kod z poniższego rain winampa, żeby współgrał z AIMP2? http://www.sendspace.com/file/74plmm
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.11.2010 00:11 przez SebaLFC.)
18.11.2010 00:03 |
Nostromo Administrator
|
Ten odtwarzacz Rain Winamp gra z Aimpem, Foobarem, VlC itd. ale u mnie bo mam zainstalowane pluginy. Na [urln=http://browse.deviantart.com/customization/skins/sysmonitor/rainmeter/?qh=§ion=&q=plugin+Rainmeter] DeviantArt [/urln]znajdziesz wszystko co mu potrzeba do prawidłowego działania. Zacznij od Windows 7 Audio plugin.
18.11.2010 19:29 |
Zbanowany
Liczba postów: 14
|
Ja mam pytanie o pozycję "on desktop".
Mam ustawione tło z prawej strony pulpitu, a na nim pozostałe elementy. Wszystkie mają włączone on desktop. Po uruchomieniu rainmetera jeden z nich robi sie szary i chowa się pod tło. Dopiero gdy ponownie kliknę na niego: settings/position/on desktop to znów wraca nad tło (w momencie gdy wchodzę w te opcje, funkcja 'on desktop' jest ciągle włączona i nic tak naprawdę nie zmieniam). Z pozostałymi elementami nie mam takiego problemu. Wyczytałem, że elementy widoczne mają być na końcu pliku. Tylko, że nie bardzo wiem, o którym pliku mowa.. Załączam screena: Uploaded with ImageShack.us 18.11.2010 23:34 |
Nostromo Administrator
|
Chodzi o kolejność wpisów w pliku .ini Ma budowę warstwową. Na początku zawsze umieszcza się opis, ramki, tła i podkłady (background), potem pod Variables wszystkie istotne zapisy mające znaczenie dla całego Rain tj. kolory, ustawienia, measures a dopiero dalej następne elementy w takiej kolejności, żeby się nawzajem nie zasłaniały chyba że chcemy uzyskać efekt "trzeciego wymiaru" albo efekt toggle - znikanie jednego a pojawianie się w tym samym miejscu innego elementu. Przyjrzyj się w którym miejscu umieszczony jest ten element i ew. przenieś go "niżej" w pliku .ini.
Przy okazji w Rainmeter konfiguracje mamy do pobrania plik - tłumaczenie stanów pogody na język polski. 19.11.2010 01:55 |