Problemy z automatyczną konfiguracją aktualizacji |
|
Neil Nowy
Liczba postów: 3
|
Problemy z automatyczną konfiguracją aktualizacji
Witam.
Mam następujący problem. Posiadam oryginalny system Windows 7 Home Premium, podłączony pod Windows Update, który co jakiś czas zasysa sobie sam ważne dla niego aktualizacje - które to ja zawsze przyklepuję, skoro są ważne, niech się instalują. I nigdy nie było z tym problemu. Ostatnio system wyrzucił informację, że są nowe łatki, no to kliknąłem mu instalację owych aktualizacji, a gdy poprosił o restart systemu, wsadziłem mu restart. Przy ZAMYKANIU systemu, pojawiło się info, że aktualizacje są instalowane, było ich aż trzy. Gdy system od nowa się URUCHAMIAŁ, pojawiło się info, o Konfigurowaniu Systemu Windows poprzez te aktualizacje. I tu już, po prawie 10min, wyrzuciło błąd. Finał jest taki, że aktualizacje te nie widnieją w zainstalowanych, by można je było usunąć, ale za każdym razem, gdy wyłączam komputer, to on stara się je zainstalować, bo trwa 5 minut i nie można wyłączać komputera, a gry go uruchamiam, to 10min walczy ze wspomnianym "konfigurowaniem", co jest uciążliwe, bo strasznie długo stawia się system. Pytanie brzmi - jak to załatwić? Pal licho te trzy łatki, są one, z tego, co wyczytałem w Windows Update, potrzebne do IE, której nie używam, oraz do podłączania urządzeń video, czego i tak raczej nie robię. Z góry dzięki za jakieś wskazówki. Neil 06.10.2010 15:21 |
|
|
mdfek Nowy
Liczba postów: 2
|
RE: Problemy z automatyczną konfiguracją aktualizacji
Mam dokładnie ten sam problem. Też 3 aktualizacje, które nie chcą się skonfigurować. Podbijam pytanie i czekam na odpowiedź. dzięki.
06.10.2010 22:34 |
|
|
ihatebuffering VIP
Liczba postów: 4.011
|
Najłatwiej będzie przywrócić system, do momentu przed pobraniem tych aktualizacji. Następnie utworzenie nowego punktu i ponowna próba instalacji owych aktualizacji, lub ukrycie ich, jeśli nie macie programów dla których te aktualizacje są przeznaczone.
08.10.2010 15:00 |
|
|
Neil Nowy
|
RE: Problemy z automatyczną konfiguracją aktualizacji(08.10.2010 15:00)ihatebuffering napisał(a): Najłatwiej będzie przywrócić system, do momentu przed pobraniem tych aktualizacji. Następnie utworzenie nowego punktu i ponowna próba instalacji owych aktualizacji, lub ukrycie ich, jeśli nie macie programów dla których te aktualizacje są przeznaczone. Okay, a powiesz mi teraz, dobry człowieku, jak przywrócić system do momentu przed pobraniem tych aktualizacji? : ) 09.10.2010 11:45 |
|
|
ihatebuffering VIP
Liczba postów: 4.011
|
W menu start wpisz "Przywracanie systemu", Następnie Wybierz inny punkt przywracania i wybierasz punk z odpowiednią datą/wpisem.
09.10.2010 11:57 |
Podziękowania od: | Neil |
|
|
mdfek Nowy
Liczba postów: 2
|
O dziwo u mnie problem sam się wyeliminował.
10.10.2010 18:11 |
|
|
Neil Nowy
|
U mnie nie, musiałem zrobić powrót do punktu sprzed aktualizacji i tym razem ich nie przyklepywać.
Dzięki za pomoc moderatorowi. : ) 10.10.2010 18:41 |
|