[Rozwiązany] Restart komputera podczas uruchamiania systemu (rozwiązany) |
|
Soszy Nowy
Liczba postów: 4
|
![]() ![]() Restart komputera podczas uruchamiania systemu (rozwiązany)
Od zainstalowania systemu za każdym razem podczas ładowania Windowsa (na ekranie z logo Windowsa) komputer się resetuje i uruchamia ponownie a potem chodzi już normalnie. Jest to uciążliwe bo muszę siedzieć przy kompie aby za każdym razem nie wchodził w narzędzie naprawiania systemu bo to i tak nic nie daje.
Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc, bo nic o tym nie wiem, nie mam bladego pojęcia co tutaj do czego się odnosi i nie chce mi się jakoś za bardzo tego "Studiować" aby sobie samemu z tym poradzić. Mam nadzieję że pomożecie. Bugcheck Analysis z WinDbg: Kod: Bugcheck Analysis * 14.09.2010 19:36 |
|
|
bodziulla VIP ![]()
Liczba postów: 2.364
|
![]() RE: Restart komputera podczas uruchamiania systemu
Hej.
Wg Twojego raportu masz problem techniczny. Czyli musisz sprawdzić czy nie masz uszkodznej płyty a raczej jakichś tam podzsepołów (tutaj musisz popatrzeć po dobrym światłem czy coś nie jest spuchnięte). Dwa być może masz coś zabrudzone i wystarczy wyczyścić podzespoły z kurzu itd. Jeżeli wygląda na ok sprawdź dysk za pomocą programu HD Tune a bardziej wskazałbym HDD Regenerator, ale możesz użyć pierwszego. Po czym sprawdź ram za pomocą programu Memtest. Obie rzeczy możesz też sparwdzić za pomoca programu BurnInTest Pro i on sprawdza w teście na pełnych obrotach Twojego sprzętu o powinien pokazać co jest nie tak. Jak nadal masz pytania wal jak w dym, ale musisz sprawdzić sprzęt ![]() Pzdr Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :) 14.09.2010 23:24 |
|
|
Soszy Nowy
|
No to jest jeszcze większy problem, no bo płyta tak naprawdę to ma niecałe 2 miesiące, ale i tak sprawdziłem. Nie ma wybrzuszeń, kondensatory w należytym porządku. A komputer przeleciałem BurnInTest Pro i nie znalazł problemów za wyjątkiem z DVD i dyskiem optycznym. W DVD nie było płycie a do daemona nie wrzucałem obrazu. Więc nie mam pijęcia z czym to moze być problem. Może to jednak wina DVD, bo to jedyne urządzenie na ATA w tym kompie. Może w biosie wyłącze DVD, albo wypnę z komputera i zobaczę czy to coś zmieni. A tak to dalej trzeba myśleć co by tutaj zrobić.
15.09.2010 14:10 |
|
|
Soszy Nowy
|
Sory że post pod postem, ale to jakby inny wątek. Pobawiłem się trochę WinDbg po tym komunikacie i teraz mam komunikat '124' który jest bardzo popularny wśród użytkowników Win7. Wszystkie części hardware został sprawdzone na maxymalnych obrotach itp i nic nie pokazuje. Używałem BurnIt Test Pro, Memtest, CPU-Z, GPU-Z, Everesta, CHKDSK, SFC i wielu innych i zawsze to samo - 0 błędów. Słyszałem że to może być tzw "bug Windowsa", tyle że jak to poprawić już nie znalazłem odpowiedzi. Planuję robić formata kompa i wtedy się dowiem czy to nie jest coś skopane teraz czy to tak już było. Jak ktoś coś jeszcze wykmini ciekawego niech pisze, a postaram się sprawdzić.
Tutaj daję Bugcheck Analysis z tego nowego błędu. (aa i jakby co przy uruchamianiu nadal jest ten sam błąd co go opisałem w 1 poście, ale po przjściu przez windbg powstaje to co dam teraz): Kod: ******************************************************************************* 15.09.2010 19:50 |
|
|
ihatebuffering VIP ![]()
Liczba postów: 4.011
|
Zaktualizuj wszystkie sterowniki Drivermaxem.
b]Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada)[/b] Z tego pliku wynika, że coś jest nie tak z Procesorem lub płytą główną. A to mogą być wadliwe sterowniki do chipsetu itp. 15.09.2010 22:00 |
|
|
Soszy Nowy
|
Dobra po dłuższych pracach nad tym stwierdzam że nic nie pomogło, sterowniki były aktualne po przejechaniu Drivermaxem, więc zrobiłem format i teraz wszystko śmiga jak nalezy. Temat do zamknięcia.
19.09.2010 16:21 |
|