Monit "Sieć niezidentyfikowana" podczas próby łączenia się z siecią Wi-Fi |
|
Maksio Nowy
Liczba postów: 2
|
Monit "Sieć niezidentyfikowana" podczas próby łączenia się z siecią Wi-Fi
Cześć.
W czwartek kupiłem laptopa, toshiba. Wszystkie sterowniki i Windows był wgrany więc zaoszczędziło mi to czasu. Produkt jest nowy więc problemów nie powinno być, ale jednak... Gdy szukam dostępnych sieci WI-FI, pokazują się one, z niektórymi mogę się połączyć, a z najlepszą siecią tzn. z sygnałem bardzo dobrym, nie mogę się połączyć. Z innymi sieciami wyskakuje okienko czy to ma być sieć publiczna domowa itp. Zawsze wybieram domowa, i wtedy chodzi (Przy niektórych), ale gdy włączam tą sieć z sygnałem bardzo dobrym pisze: Kod: Sieć niezidentyfikowana (Sieć publiczna)
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 19.07.2010 07:35 przez HrabiaHodon:
Temat wątku poprawiono na bardziej czytelny. 19.07.2010 00:20 |
|
|
stingear VIP
Liczba postów: 2.295
|
RE: Karta Sieciowa
Na początek proponuję restart "Zapory systemu Windows". START -> Panel sterowania -> Zapora systemu Windows -> Włącz lub wyłącz Zaporę systemu Windows i zaznaczasz obydwie opcje na wyłączony, restart komputera i włącz ponownie zaporę, tak jak była poprzednio. Jak nie zadziała to będziemy próbować dalej.
No more Pleace ... 19.07.2010 06:55 |
|
|
HrabiaHodon VIP
Liczba postów: 750
|
RE: Monit "Sieć niezidentyfikowana" podczas próby łączenia się z siecią Wi-FiMaksio napisał(a):Gdy szukam dostępnych sieci WI-FI, pokazują się one, z niektórymi mogę się połączyć, a z najlepszą siecią tzn. z sygnałem bardzo dobrym, nie mogę się połączyć. Oczywiście masz dostęp do tych sieci? Maksio napisał(a):Z innymi sieciami wyskakuje okienko czy to ma być sieć publiczna domowa itp. Zawsze wybieram domowa, i wtedy chodzi (Przy niektórych), ale gdy włączam tą sieć z sygnałem bardzo dobrym pisze: Spróbuj zaktualizować sterowniki do karty sieciowej. Maksio napisał(a):W tym tkwi problem że nie mogę zmienić na sieć domową Panel sterowania\Sieć i Internet\Centrum sieci i udostępniania, a następnie kliknij w sieć publiczna. 19.07.2010 07:46 |
|
|
Maksio Nowy
Liczba postów: 2
|
RE: Monit "Sieć niezidentyfikowana" podczas próby łączenia się z siecią Wi-Fi
No właśnie, gdy klikam na sieć publiczna nic się nie robi, ale z inną siecią jak kliknę to się pokazuje okienko czy to sieć publiczna, domowa itp. Właśnie z tą nie da rady :|. Stingear: Zaraz spróbuje zrobić.
19.07.2010 11:19 |
|