Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny |
|
ihatebuffering VIP
Liczba postów: 4.011
|
RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny
Do kolegi Dzik5051 mam dla Ciebie bardzo złą wiadomość , u mnie występował ten sam problem , zmieniłem pliki shell.dll i jeszcze parę innych i wszystko działo ok do momentu zmiany na klasyczny wygląd , te podmienione pliki są poprostu nie kompatybilne ze starym wyglądem ala windows 2000 i właśnie wtedy dzieje się tak że explorer.exe jest pusty . Jest kilka sposobów albo punkt przywracania do momentu tylko zmiany kompozycji z aero na klasyczną , w trybie awaryjnym będziesz miał tak samo , funkcja napraw z płyty instalacyjnej nie pomaga . Akurat ja nie miałem punktu przywracania i byłem zmuszony albo działać na nowym koncie użytkownika albo format . Po prostu nie ma możliwości zmiany kompozycji na aero jeśli okienka są puste i nie aktywne no chyba że da się to zrobić z konsoli . Jeśli nie użytkowałeś prawdziwego konta administratora to mały pikuś trzeba tylko zrobić nowe konto i z tamtego już nie korzystać bo według mnie jest uszkodzone (cały dzień siedziałem nad tym i nic nie wykombinowałem a to że korzystałem z prawdziwego konta admina to zmuszony byłem do reinstalacji systemu ) Niestety nieoryginalne pliki shell.dll i inne .dll są ryzykowne . Aha możesz spróbować zamienić te pliki na oryginalne z poziomu innego Windowsa lub jakiegoś OS typu LiveCD a to powinno pomóc , ale musisz podmienić wszystkie pliki na oryginalne bez wyjątków lub aktualizacja systemu to co pisał Slump . Życzę powodzenia
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.04.2010 14:03 przez ihatebuffering.)
12.04.2010 13:57 |
Undertaker the Wdrażany
Liczba postów: 24
|
RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny
Czy istnieją jakieś kompozycje do Win7 niewykorzystujące Aero, (przy włączonych wariuje mi sterownik ekranu) jak tak to prosze na namiar.
13.04.2010 18:58 |
xardas89 User systemu
Liczba postów: 316
|
Oczywiście. Luna Royale for Windows 7 czyli wygląd Windows XP. Jak będę mógł to niebawem wrzucę paczkę skinów, którą niegdyś znalazłem w internecie. Samoinstalujące się w folderze /Resources.
Tu jest Luna XP dla Win7: http://windows7forum.pl/luna-XP-dla-wind...-1359.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.04.2010 20:44 przez xardas89.)
13.04.2010 19:15 |
Podziękowania od: | Undertaker the |
ihatebuffering VIP
|
Undertaker the jeśli masz problemy ze sterownikiem to załóż osobny wątek a coś się wykombinuje
13.04.2010 21:54 |
splitz Wdrażany
Liczba postów: 16
|
Witam. Mam mały problem. Otóż po zainstalowaniu każdego nowego stylu czy skopiowaniu plików do katalogu C:\Windows\Resources\Themes i odpaleniu nowego tematu, pasek zadań zmienia mi ale nie na taki jaki powieniem być w motywie lecz na standardowy jak z Windowsa 98. W opcjach mam zaznaczone "użyj programu Areo...". Nie dawno stawaiłem system i od tamtej pory mam ten problemik. Wcześniej wszystko działało.
Problem zniknął zainstalowałem sobie UxStyle_Core_Jul13_x86 i wszystko działa prawidłowo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.04.2010 14:58 przez splitz.)
15.04.2010 14:45 |
szponder Młodszy user systemu
Liczba postów: 66
|
Witam,
mam problem z kompozycja o nazwie "Victorian Glass 7 VS" Otóż Ikony tutaj: są szare. A u mnie są wszystkie kolorowe. Dlaczego ? 26.04.2010 20:46 |
dziki314 Starszy user systemu
Liczba postów: 837
|
RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny(26.04.2010 20:46)szponder napisał(a): Witam, A no widzisz o prócz tego thema masz jeszcze jeden folder o nazwie Resources a w nim pliki które musiałbyś pozamieniać w systemie i dopiero miałbyś styl tak jak wygląda 26.04.2010 21:36 |
szponder Młodszy user systemu
Liczba postów: 66
|
RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny(26.04.2010 21:36)dziki314 napisał(a):(26.04.2010 20:46)szponder napisał(a): Witam, Tylko, ze nie mogę podmienić tego pliku, ani go na własność przejąć. ExplorerFrame.dll 26.04.2010 22:09 |
dudekxxxx Nowy
Liczba postów: 1
|
Ok. tylko znalazłem 2 themy w których ikony się zmieniają....
28.04.2010 08:14 |
Zwiru_NS Młodszy user systemu
Liczba postów: 195
|
Witam! Mam takie pytanko. Mianowicie... Od jakiegoś czasu chcę sobie zmienić nieco wygląd swojej 7-ki i tak po prawdzie nie do końca wiem jak to zrobić gdyż za każdym razem gdy ściągnę jakąś kompozycję i chce zmienić to zmienia się jedynie kolor paska i tapeta... A mi w zasadzie chodzi o to żeby wygląd paska się zmienił tudzież ikony ... Tapeta mnie nie interere bo i tak sobie ustawię jakąś swoją... Wiadomo muszę sobie znaleźć i pobrać odpowiednią kompozycję. Załóżmy, że mam ... I co teraz? Mógłby ktoś krok po kroku opisać co należy zrobić żeby zmienić kompozycję jak należy ?
Czytałem w innym poście że należy spatchować pliki ... Pobrałem Universal Theme Patcher, uruchomiłem go, przemielił następujące pliki themeservice.dll, themeui.dll i uxtheme.dll następnie restart, wrzuciłem folder z kompozycjami do C:/Windows/Resources/Theme i za przeproszeniem duuupa ... dalej jedyne co się zmienia do kolor paska i okien a nie ich wygląd ... To chyba nie dla mnie taka zabawa heh ... Pzdr Toshiba A500 1C0, Intel Core 2 Duo 2,13 Ghz, 4 GB RAM, Windows 7 Professional x64, Nvidia GF GT 230M
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2010 11:50 przez Zwiru_NS.)
28.04.2010 11:03 |
|
http://forum.windowsmx.pl/modyfikowanie-...t8248.html
http://win7tools.pl/forum/index.php?/top...x-64-i-86/ http://win7tools.pl/forum/index.php?/top...s-zbiaalr/ 28.04.2010 14:52 |
Podziękowania od: | Zwiru_NS |
|
Sukcessssss Dzięki Dziki za linki http://wstaw.org/w/4oB/
Toshiba A500 1C0, Intel Core 2 Duo 2,13 Ghz, 4 GB RAM, Windows 7 Professional x64, Nvidia GF GT 230M
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2010 15:59 przez Zwiru_NS.)
28.04.2010 15:21 |
|
Z tego co widzę nie masz spaczowanych plików , musisz spaczować wszystkie 3 pliki po zakończeniu zrestartuj komputer i będzie gitara
Uwaga program Universal Theme Patcher uruchamiasz jako Administrator
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 18.05.2010 16:24 przez ihatebuffering:
Czerwonego koloru używają tylko moderatorzy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2010 15:58 przez dziki314.)
28.04.2010 15:58 |
|
Mam jeszcze jedno pytanie. Chciałem zmienić sobie ikonę przycisku Start za pomocą Windows 7 Start Button Changer. Pobrałem sobie ten programik, otworzyłem, wybrałem odpowiednią ikonkę (tu już był jakiś problem bo nie pokazywało wszystkich jakie były w folderze) dałem ok, cały pasek zadań się zrestartował ale ikona się nie zmieniła... Próbowałem również uruchomić jako administrator ale to samo. Ma ktoś pojęcie o co może chodzić? Pytam bo nie chcę się bawić w podmienianie explorer.exe itp itd bo się na tym nie znam
Udało mi się natomiast zmienić tło ekranu logowania Toshiba A500 1C0, Intel Core 2 Duo 2,13 Ghz, 4 GB RAM, Windows 7 Professional x64, Nvidia GF GT 230M
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.04.2010 23:50 przez Zwiru_NS.)
29.04.2010 20:59 |
|
RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny(29.04.2010 20:59)Zwiru_NS napisał(a): Mam jeszcze jedno pytanie. Chciałem zmienić sobie ikonę przycisku Start za pomocą Windows 7 Start Button Changer. Pobrałem sobie ten programik, otworzyłem, wybrałem odpowiednią ikonkę (tu już był jakiś problem bo nie pokazywało wszystkich jakie były w folderze) dałem ok, cały pasek zadań się zrestartował ale ikona się nie zmieniła... Próbowałem również uruchomić jako administrator ale to samo. Ma ktoś pojęcie o co może chodzić? Pytam bo nie chcę się bawić w podmienianie explorer.exe itp itd bo się na tym nie znam Prosta sprawa musisz przejąć plik na własność dopiero zamieniać Start Button 30.04.2010 15:22 |
Podziękowania od: | Zwiru_NS |
|
No właśnie kolego w ten sposób też nie działa, uruchamiam sobie aplikację "Take Ownership" następnie daje PPM na explorer.exe klikam Take Ownership. Uruchamiam Start Button Changer, wybieram co chcę, explorer sie restartuje a ikona zostaje taka sama i jest taka nawet po restarcie systemu. Probowałem również ręcznie przejąć plik za pomocą własciwości>zabezpieczenia>zaawansowane>własciciel i w dalszym ciągu nic. Dodam że uprawnienia dla systemu również zmieniałem na odpowiednie. Z resztą jest wątek na ten temat o tu http://windows7forum.pl/zmiana-loga-star...l#pid38117 . Ja próbowałem na 3 sposoby to zrobić, z różnymi poradnikami, 3 różnymi aplikacjami i nic, nie wiem w takim razie co robię źle. Ech coś mi się wydaje że jeszcze trochę i coś przekombinuję hehe i dopiero będzie "pomocyyy" hehe
Edit: Już działa Dziękuje dziki314 ! Toshiba A500 1C0, Intel Core 2 Duo 2,13 Ghz, 4 GB RAM, Windows 7 Professional x64, Nvidia GF GT 230M
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.04.2010 18:15 przez Zwiru_NS.)
30.04.2010 15:35 |
Mleczar Wdrażany
Liczba postów: 28
|
Witam,
mam następujący problem(bardzo irytujący takiego estetę jak ja) chodzi o wielkość ikon w pasku zadań. Dokładnie chciałbym mieć w każdym temacie do Win7 takie coś jak na pasku znajdującego się na górze na tym obrazku, nie na dole: Uploaded with ImageShack.us Wydaje mi się, że u kolegi który ma "świeży" system ikony na pasku są wyśrodkowane u mnie wygląda na to że równają do górnej krawędzi paska. Problem nie leży w ustawieniu "używaj małych ikon", sprawdzałem. Obecnie tak jak na górze(poprawnie IMO) mam w tych 3 tematach: Glow Air Final, Nordstrom i Nude. W reszcie ikony równają do góry bądź jak ktoś woli stają się mniejsze/pasek większy przez co zostaje brzydki pasek menu na dole. Czy da się go zlikwidować? 17.05.2010 22:28 |
ihatebuffering VIP
|
Mleczar najprawdopodobniej zależy to tylko i wyłącznie od thema którego aktualnie używasz, sprawdź czy na standardowym themie aero Windows 7 też występuje ta niedogodność ( u mnie tego nie ma), może też wynikać to z nieoryginalnego explorer.exe.
18.05.2010 20:13 |
Podziękowania od: | Mleczar |
forefer Nowy
Liczba postów: 6
|
Czy wiecie jak zrobić menu organizuj na stałe albo jak zrobić, aby to działało tak jak powinno? W tej chwili to mi się automatycznie chowa/pokazuje i to tak w kółko, mam motyw 2befine classic.
Notatka została dodana nie znane. Ostatnia edycja dokonana 23.05.2010 22:32 przez Nostromo:
Zasady pisowni na forum określa: [urln=http://windows7forum.pl/regulamin-t-16.html]Regulamin[/urln]- §2 Treści na forum pkt.7. 23.05.2010 22:10 |
Mleczar Wdrażany
Liczba postów: 28
|
@ihatebuffering
Dzięki za pomoc. Problem leżał w zmienionym pliku explorer.exe po przywróceniu oryginalnego pliku i użyciu innego programu działa tak jak powinno. Jeszcze jedno pytanie: czy można usunąć ten pasek z eksporera zaznaczony na zółto? Kiedyś chyba się nie wyświetlał a teraz denerwuje mnie swoją obecnością. 06.06.2010 08:07 |