Ciekawy przypadek litościwych hakerów i trojana TDSS |
|
Lalik VIP
Liczba postów: 1.763
|
Ciekawy przypadek litościwych hakerów i trojana TDSS
Zabić Windows? Toż to nie po chrześcijańsku! Hakerzy wypuścili nową wersję trojana TDSS, ponieważ poprzednia destabilizowała pracę systemu. Chodzi o to żeby szkodzić, ale nie zabijać. [urln=http://www.komputerswiat.pl/nowosci/bezpieczenstwo/2010/07/ciekawy-przypadek-litosciwych-hakerow-i-trojana-tdss.aspx]więcej.....[/urln]
źródło: komputerswiat.pl Ja nie wiem co napisać, Turbo-Dymo-Men by wiedział ;) Pomogłam? Kliknij...... Pomógł 17.02.2010 15:57 |
ihatebuffering VIP
Liczba postów: 4.011
|
RE: Ciekawy przypadek litościwych hakerów i trojana TDSS
Hehe jak widać MS utrudnia życie także hakerom Zaraz będą się chwalić że lepiej jak komp się resetnie niż włamie się na niego haker xD.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2010 16:15 przez ihatebuffering.)
17.02.2010 16:14 |
Lalik VIP
Liczba postów: 1.763
|
No wiesz ale z drugiej strony powiedz kto by pomyślał, że w aktualizacji mógłby być trojan
"O nowej wersji malware TDSS, poinformował wczoraj reseacher Kaspersky Lab, Roel Schouwenberg. Doniesienia Kaspersky, potwierdził wkrótce potem Symantec. Niebezpieczna aplikacja, co ciekawe, wbudowany ma system autoaktualizacji - łączy się z zewnętrznym serwerem i pobiera nowszą wersję." Ja nie wiem co napisać, Turbo-Dymo-Men by wiedział ;) Pomogłam? Kliknij...... Pomógł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2010 18:40 przez Lalik.)
17.02.2010 16:19 |
slawektor Niezarejestrowany |
Dokładnie Aktualizacja KB977165, więcej na ten temat:
-> [urln=http://www.dobreprogramy.pl/BSODy-po-poprawce-Microsoft-konczy-sledztwo,Aktualnosc,16677.html]BSODy po poprawce – Microsoft kończy śledztwo[/urln] -> [urln=http://www.dobreprogramy.pl/Rootkit-przyczyna-BSODow,Aktualnosc,16633.html]Rootkit przyczyną BSODów[/urln] 19.02.2010 08:29 |
|
|
Aspo Młodszy user systemu
Liczba postów: 64
|
Czy mam rozumieć , że aktualizacje KB977165 mam od instalować. A co mam zrobić z aktualizacją KB977074 ,która też podobno powoduje
komplikację 19.02.2010 12:47 |
slawektor Niezarejestrowany |
Nie trzeba jej odinstalować: Niedawno pisaliśmy o poprawce KB977165 (biuletyn bezpieczeństwa MS10-015), po instalacji której zdarzało się, że wyświetlany był niebieski ekran STOP (BSOD). W związku z tym Microsoft wycofał poprawkę. Okazuje się jednak, że to nie aktualizacja systemu jest winna.
A teraz sytuacja się wyklarowała więc piszą: W oficjalnym komunikacie Microsoftu znalazła się również informacja o tym, że specjaliści tej firmy nie znaleźli żadnych wad w udostępnionej łatce. Wszyscy użytkownicy proszeni są zatem o instalację lutowych poprawek bezpieczeństwa. Zalecane jest również przeskanowanie swojego systemu operacyjnego aplikacją antywirusową posiadającą zaktualizowane definicje złośliwego oprogramowania. Aktualizację KB977074 jeżeli nie masz żadnych problemów to zostaw, Microsoft jej nie wycofał, wczoraj stawiałem system pobrałem aktualizację, wśród nich jest ta łata i jest ok. 19.02.2010 13:13 |
Podziękowania od: | Aspo |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Autor: Lalik Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek. Zebrano 0 głosów. |