[Rozwiązany] Denerwujący dźwięk podczas pracy mimo wyłączonego schematu dźwięków w Windows 7 (rozwiązany) |
|
Decain Nowy
Liczba postów: 4
|
Denerwujący dźwięk podczas pracy mimo wyłączonego schematu dźwięków w Windows 7 (rozwiązany)
Witajcie,
Kupiłem niedawno HP Paviliona DV-7. Wszystko pięknie, Windows 7 śmiga i w sumie niczym bym się nie przejmował, gdyby nie pojawił się denerwujący dźwięk (a dokładniej dwa dźwięki), które odzywają się w różnych momentach podczas pracy. Tu macie próbkę: http://www.lipinski-kamil.pl/denerwujacy.wma Domyślam się, że to kwestia jakiegoś programu pracującego w tle. W taskbarze mam 87 procesów więc ciężko zgadnąć który powoduje owy efekt. Może ktoś się z tym spotkał? W schemacie dźwiękowym wybrałem: brak dźwięków. W mikserze dźwięków - dźwięki systemu wyłączone. I mimo to słyszę to ustrojstwo. 12.02.2010 21:00 |
|
|
slump VIP
Liczba postów: 2.048
|
RE: Denerwujący dźwięk podczas pracy mimo wyłączonego schematu dźwięków w Windows 7
Masz strasznie dużo programów startujących z windowsem. Odinstaluj to co jest Ci zbyteczne. Następnie w menu start wpisz msconfig i na karcie uruchamianie odznacz pozycje, których start nie jest konieczny wraz ze startem komputera. Jeśli będziesz miał z tym problem napisz do mnie pw z Twoim gg a pomogę na żywo.
Jeśli pomogłem, proszę o kliknięcie w przy pomocnych wypowiedziach. Dziękuje bardzo. 13.02.2010 04:01 |
Podziękowania od: | Decain |
|
|
Lalik VIP
Liczba postów: 1.763
|
RE: Denerwujący dźwięk podczas pracy mimo wyłączonego schematu dźwięków w Windows 7
Tak jak napisał slump moim zdaniem to też jakaś aplikacja pracująca w tle, napiszę jeszcze coś odnośnie procesów piszesz, że masz 87 to co najmniej o 30 za dużo tak na oko, średnia ilość procesów po zainstalowaniu systemu, i niezbędnych aplikacji waha się u mnie od 47 do 54 procesów po starcie, nie wiem jak wyposażony jest ten twój hp ale żeby aż tyle to naprawdę dużo, nie wszystkie aplikacje muszą startować z systemem. Pousuwaj zbędne procesy z rozruchu jak napisał slump, jeśli dźwięk zostanie wklej nam screen z zakładki uruchamianie
Ja nie wiem co napisać, Turbo-Dymo-Men by wiedział ;) Pomogłam? Kliknij...... Pomógł 13.02.2010 09:36 |
Podziękowania od: | Decain |
|
|
Decain Nowy
Liczba postów: 4
|
Dzięki za pomoc.
Faktycznie chodziło o pewien program - dokładnie o komunikator Pidgin, który miał ten dźwięk ustawiony przy logowaniu się i wylogowywaniu użytkowników. Taka drobnostka, ale jakże bulwersowała. Jeszcze raz dzięki. 13.02.2010 23:14 |
|