Brak możliwości formatowania dysku ( nawet za pomocą diskpart) |
|
bartekjenslaw Nowy
Liczba postów: 1
|
Brak możliwości formatowania dysku ( nawet za pomocą diskpart)
Cześć,
Zacznę od tego jak ogolnie wygląda sprawa. Posiadany przezemnie laptop to Asus x551ca. Płyta Windows 7 home ( oryginalna z kluczem ). Dysk twardy jest czysty i nie posiada żadnej partycji. A więc mam taki problem, że podczas instalacji systemu kiedy przychodzi moment na wybranie partycji, W7 nie chce utworzyć mi nowej partycji wyświetlając komunikat o tym ze nie może utworzyć partycji w niezarezewowanej części pamięci. Próbowałem robić to za pomocą DiskPart , niestety diskpart widzi jakiś błąd CRC. Dodam że nie dawno dysk był sprawny i jedyne co było z nim zrobione to format ( niestety nie ja go robiłem ) , stad też nie ma na nim żadnych danych. Być może jest to troche pokrętne co wyżej napisałem , lecz nie wiem jak ubrać to inaczej w słowa, a ten kto będzie wiedział jak pomoc mam nadzieje zrozumie. Potrzebuję szybkiej pomocy w sprawie sformatowania tego dysku i zainstalowania W7. Z góry dzięki za szybką odpowiedź 10.10.2015 20:24 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Brak możliwości formatowania dysku ( nawet za pomocą diskpart)Cytat:Dodam że nie dawno dysk był sprawny i jedyne co było z nim zrobione to format Ba chwilę obecną nie można określić czy to już uszkodzenie czy też błędy logiczne metadanych nie pozwalają na instalację systemu. Ściągnąć pakiet hirens'a i z dostępnych narzędzi w MiniXP wykonać pełną diagnostykę dysku twardego np przez Victoria http://traxter-online.net/mhdd-victoria-...styka-hdd/ Potem o ile diagnostyka wypadnie pomyślnie Partition Wizardem wyczyścić w całości dysk twardy ze struktury logicznej funkcją Wipe disk. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 11.10.2015 19:39 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: Brak możliwości formatowania dysku ( nawet za pomocą diskpart)
Brak zaangażowania ze strony autora więc zamykamy wątek.
W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW. 29.11.2015 20:13 |
|