"Lagi" Internetu |
|
Legwan Nowy
Liczba postów: 1
|
"Lagi" Internetu
Witam, mam od dosyć dłuższego czasu problem z internetem, dokładnie mam wyskoki ping podczas grania, nie mogę wejść na żadną stronę, iż wyskakuje komunikat że nie mam internetu, a według systemu mam.
Mój Router: Sagem43_B2, działa w całym domu na 4 komputery, zawsze było dobrze lecz tak jak wspomniałem wcześniej moje pingi w grach osiągają nawet 1000. Karta sieciowa: Realtek PCIe GBE Family Controller 21.04.2015 19:08 |
|
|
thermalfake Ostatni Mohikanin
Liczba postów: 13.580
|
RE: "Lagi" Internetu
Proszę podać model urządzenia sieciowego z tabliczki znamionowej - to co tu jest jest prawdopodobnie nazwą SSID sieci bezprzewodowej.
Przykładowo wieczorem proszę odciąć dostęp pozostałym komputerom podłączonym poprzez kabel lub wifi. I w drugą stronę to samo czy inni miewają takie problemy. Da to obraz tego czy w sieci wewnętrznej panuje spory ruch (tzw wysycenie łącza) np P2P i zapycha port WAN na zewnątrz w internet. Proszę także podać wyniki poleceń wpisane w wiersz cmd ipconfig /all Kiedy nie otwierają się już strony proszę wklepać polecenia ping adres_ip_bramy (co będzie wynikać z ustawienia protokołu tcp/ip z ipconfig połaczenia lokalnego) ping onet.pl -t (odczekać nieco niech sobie podziała, zobaczymy czy nie zrywa połączenia zgubionymi pakietami) tracert onet.pl Można także puścić test prędkości na speedtest.net o różnych porach i ewentualnie zrestartować router/modem. Poniżej jeszcze do wklepania komendy netsh winsock reset catalog netsh int ip reset reset.log hit ipconfig /flushdns netsh int ip reset Kolejne optymalizujące netsh int tcp set heuristics disabled netsh int tcp set global rss=enabled netsh int tcp set global chimney=enabled netsh int tcp set global autotuninglevel=restricted netsh int tcp set global congestionprovider=ctcp netsh int tcp set global ecncapability=disabled netsh int tcp set global timestamps=disabled Możesz także poczytać http://www.sysprobs.com/windows-7-network-slow Przed komendami proszę wykonać sobie punkt przywracania aby była kopia rejestru systemowego. W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu. Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum. Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.04.2015 20:36 przez thermalfake.)
21.04.2015 20:30 |
|